Partner worden bij Claassen, Moolenbeek & Partners

Het was op 19 mei 2011 dat mijn huidige compagnon René van den Hoorn mij benaderde. Op dat moment was ik 34 jaar oud en werkzaam bij ABN AMRO Bank, als relatiemanager actief binnen het MKB. De concrete vraag van René was of ik Claassen, Moolenbeek & Partners kende, en wat mijn ervaringen dan met dit bureau waren.

Ruim een jaar later was ik zelf partner in Harderwijk! Een nieuw opgezet kantoor, van waaruit wij de regio vertegenwoordigen. Zelf stel ik nu dagelijks aan mijn klanten de vraag: waarom heb je hiervoor gekozen, wat is het plan daarbij en hoe ga je dit ook daadwerkelijk in de praktijk brengen? Nu beantwoord ik deze vragen voor mijzelf. Om terug te kijken en af te stemmen of mijn doelstellingen zijn gerealiseerd.

Mijn eerste reactie op de vraag van René was een bevestigend antwoord: Ja, ik ken Claassen, Moolenbeek & Partners, en mijn huidige ervaringen zijn positief. Als relatiemanager bedrijven was ik meerdere malen in gesprek geweest met CM&P-partners, ik heb de door hen ingediende aanvragen beoordeeld. Daarnaast heeft Claassen, Moolenbeek & Partners een arrangement bij de grote banken waardoor ook op deze wijze er een vertrouwd belletje ging rinkelen.

Waarom zou je dan kiezen om de veilige baan als bankemployee, in te ruilen voor een hectisch, onzeker bestaan als ondernemer? Waarom geef je zekerheid op voor onzekerheid? Het antwoord: ambitie om mijzelf te ontwikkelen, kiezen voor mijn eigen weg en niet de gebaande wegen. Ik wilde zelf bepalen hoe mijn carrière er uit zou zien, ik wilde voor de klant echte toegevoegde waarde hebben.

Deze factoren, met daarbij een gezonde portie eigenwijsheid, deden mij besluiten om ondernemer te worden. Al snel nadat ik het besluit genomen had om ondernemer te worden, heb ik besloten om partner te worden bij Claassen, Moolenbeek & Partners. Een adviesorganisatie met 30 jaar ervaring en met een goede naam in de markt. Daarbij had ik positieve ervaringen vanuit mijn tijd bij de bank.

Als partner van Claassen, Moolenbeek & Partners, sta je er als ondernemer niet alleen voor. Je bent volledig zelfstandig, maar kan gebruik maken van de kennis en ervaring van collega partners. Een gemêleerd gezelschap van ongeveer 100 partners, die allemaal een eigen specialisme en ervaringsgebied meebrengen.

Daarnaast was er vanaf het begin ondersteuning en begeleiding vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven. Met deze tips en opleiding krijg je bagage om succesvol je eigen praktijk op te bouwen. Niet omdat anderen dit voorschrijven, maar omdat je als collega ondernemers van elkaar kan leren! Dit heeft mij enorm geholpen om met succes te starten in Harderwijk.

Ook nu zijn er nog steeds één op één gesprekken, waarbij ik als ondernemer kan klankborden met andere ervaringsdeskundigen. Dit ervaar ik als enorm leerzaam en ik kijk dan ook zeer tevreden terug op mijn start als partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners.

Wilt u meer weten over mijn route naar zelfstandig ondernemerschap of over mijn ervaringen? Ik vertel u er graag meer over.

Bart Zijlstra

Bart Zijlstra