Lijnrecht. Helpt bedrijven groeien.

Lijnrecht dat in 2005 begon als een bureau(tje) met een sterke focus op online marketing en het bouwen van websites. En dat al snel verhuisde naar een echt kantoor. Met werknemers en mooie klanten.

Maar…     
Dit is ook het verhaal van Niels. Niels Perik. Een ideeënman en geboren ondernemer. De ‘founding father’ van Lijnrecht. En nog steeds de drijvende kracht. Die naast Lijnrecht ook nog tijd vond voor de ontwikkeling van een aantal start-ups.

En die er door schade en schande achter moest komen dat ontwikkelen leuker is dan managen. En dat ideeën genereren meer werkplezier oplevert dan brandjes blussen. Die geïnspireerd raakte door Eckart Wintzen van BSO en Ricardo Semler van Semco. De peetvaders van zelfsturende organisaties.

Mannen die hun ondernemingen op een revolutionaire manier hebben georganiseerd. Waarbij verantwoordelijkheden worden gedelegeerd en medewerkers zich medeondernemers gaan voelen. 

Dat wilde Niels ook. En dat werd zijn nieuwe droom. Lijnrecht ombouwen naar een zelfsturende organisatie. Naar een club van gelijkgestemde vakmensen. Die ondernemend, initiatiefrijk, succesvol en ervaren zijn. Die niet afwachten maar doen. Maar dat kost tijd en energie. 

Want tijdens de verbouwing gaat de verkoop wel door. Het is schaken op meerdere borden tegelijk. Veel puzzels moeten worden opgelost. En niet alles gaat in één keer goed. Het is vallen en opstaan.

Maar in 2015 staat er een organisatie die lijkt te kloppen. Ver weg van controle en hiërarchie. Volledig gericht op vrijheid en verantwoordelijkheid. En met gekwalificeerde mensen op key-functies. Waarbij de ondernemersgeest van iedereen centraal staat.

De afgelopen jaren is er echter flink doorontwikkeld. Het oorspronkelijke vertrekpunt is aangescherpt. De structuur van zelfstandige cellen werd een franchiseformule. De vakspecialisten werden zelfstandige ondernemers. En de positionering werd verbreed.

Want ‘Lijnrecht Reclamemakers’ dekt niet langer de lading. Lijnrecht is gegroeid in kennis en kunde. En het blijft groeien. De dienstverlening is breder geworden. En er is een nieuw en nog beter verhaal te vertellen: Lijnrecht helpt bedrijven groeien.

Wat onderscheidt de formule t.o.v. andere soortgelijke formules?

Lijnrecht focust zich op de strategie (en de uitwerking) om bedrijven te laten groeien. Het is de (hulp)motor in het aanjagen en realiseren van groei voor bedrijven.

Dat doen we met een team van zelfstandige specialisten, samengesteld uit diverse vakgebieden. Strategen die opereren op de raakvlakken business development, marketing communicatie en sales.

Sluit je aan bij Lijnrecht. Dan profiteer je als zelfstandig ondernemer van de kennis en kunde van een heel team.

Waarom is het voor aspirant-ondernemers interessant zich juist bij Lijnrecht aan te sluiten? 

Een inspirerende en creatieve samenwerking binnen een collectief van specialisten. Die hun kennis en kunde met elkaar delen. Die gemotiveerd zijn om het onderste uit de kan te halen voor hun klanten. En in teamverband willen werken aan (steeds) grotere projecten.

Het biedt ook een uitdagende omgeving om boven jezelf uit te stijgen. Met ondersteuning op zowel organisatorisch gebied als waar het gaat om boekhouding en administratie. Met beproefde systemen, standaarden en methodieken om effectiever te kunnen werken.

Met een slim stappenplan om je te helpen met new business. En een meerdaags inwerkprogramma en training. Je maakt gebruik van het kantoor, de faciliteiten, de huisstijl en de website van Lijnrecht. Die merkwaarde straalt dus ook af op jou. En dat kan een extra hulp zijn bij het werven van nieuwe klanten.

Natuurlijk ook de vrijheid, werkplezier en kruisbestuiving. En persoonlijke groei.

Wie verwelkomt Lijnrecht graag?

Zelfstandigen…
die graag in een groter verband willen werken. Die daar de meerwaarde van inzien maar hun vrijheid niet willen kwijtraken.

Werknemers…
met een sterke ambitie en drang om te willen ondernemen. Die daarvoor niet of nauwelijks de ruimte krijgen. En die alle steun kunnen gebruiken om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten.

Voor wie is Lijnrecht niet interessant?

De lat ligt hoog bij Lijnrecht. Dat betekent dat we collega’s zoeken met ruime ervaring. Die van uitdagingen houden en willen groeien. Die het zelfstandig ondernemen als een kans zien en niet als een loden last.

Waarvoor gewoon ‘goed’ nog niet goed genoeg is. En die doorgaan waar anderen allang gestopt zouden zijn. Dus… wees vooral kritisch voordat je reageert.

Hoe ziet het investeringsplaatje van de formule eruit en wat kan iemand ongeveer verdienen?

De instapfee is € 4.000,- voor ondersteuning bij de start, het starterspakket, trainingen en gebruik maken van de ‘standaarden. Leden dragen 20% van hun omzet af aan het collectief.

De verdiensten zijn sterk afhankelijk van het commercieel vermogen, kennis en kunde, netwerk en het aantal (werk)uren per week. Het inkomen van een franchisenemer is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Het is vaak gebaseerd op uur-, project- of abonnementsbasis. Maar een eenmalige of doorlopende vergoeding komt ook voor.

Denk bijvoorbeeld aan:

-    Declarabele uren die voortkomen uit jouw specialisatie.
-    Interne verkoopcommissies en externe marges (op handel).
-    Licenties en royalty’s.

Waar zit Lijnrecht?

Ons basiskamp is gevestigd in Hengelo. Het is een prettige locatie die makkelijk bereikbaar is per auto. Al is het niet altijd nodig om daar fysiek aanwezig te zijn. Maar het is wel de plek waar we elkaar met enige regelmaat zien.

Je zou kunnen zeggen dat we eigenlijk gevestigd zijn in heel het land. Want onze specialisten kunnen uit alle windstreken komen. Zo hebben we nu al collega’s uit Utrecht, Arnhem en Groningen. Dus de locatie hoeft geen beperking te zijn.

Waarom nemen jullie deel aan de Franchisebeurs Onderneem ‘t!?

We bezoeken zelf de beurs al enkele jaren. Het is primair leuk, nuttig en gezellig! Elk jaar hebben we waardevolle contacten gelegd. Dit jaar komen we graag in contact met potentiële franchisenemers die zich willen aansluiten bij het Lijnrecht collectief. Daarnaast houden we graag gevoel bij de ontwikkeling op de markt. Op de franchisebeurs kunnen we dat allemaal goed combineren.

Gratis kaarten voor de Franchisebeurs?! 

Vraag hier gratis kaarten aan voor de Franchisebeurs Onderneem ‘t! en kom in contact met Niels Perik!