Eazie wil groeien

Gezond, snel en op maat: de formule Eazie heeft een - lekker - antwoord op drie belangrijke actuele consumentenbehoeften. In het gezellige en trendy fastfoodrestaurant bereidt de kok binnen enkele minuten een gezonde maaltijd met verse ingrediënten naar keuze. In april startte franchisenemer Hung Tran de meest recente vestiging in Rotterdam. Inmiddels zijn er vijf Eazies en er is ruimte voor meer.

"Ik sta voor tweehonderd procent achter de formule", zegt Hung Tran, die na een hectische start op de Botersloot in Rotterdam inmiddels zijn draai heeft gevonden. "Ik was bezig met de verbouwing en met inwerken bij een andere Eazie en voor ik het wist stond ik al te draaien!" Franchisegever Shunli Huang is een vriend van hem en Hung raakte vijf jaar geleden al geïnspireerd bij de opening van de eerste Eazie in Leiden. "Het concept blijkt onwijs sterk, het draait als een tierelier. Na heel veel denken en praten met mensen besloot ik om mijn eigen Eazie te openen." Ondernemerservaring heeft hij niet, als voormalig IT’er, maar hij voelt zich goed gesteund door de franchisegever. "We komen regelmatig bij elkaar om de zaken te bespreken, zoals wat de goed- en minder goedlopende producten zijn en wat we daar aan doen. Verder is er veel promotiemateriaal beschikbaar, zoals flyers en dergelijke. De franchisegever is gewoon heel erg betrokken bij wat ik hier doe." De zaken gaan goed en Hung vindt veel plezier in de reacties van zijn klanten. "Veel mensen geven aan dat ze dit momenteel de beste woktent vinden in Rotterdam."

Fortune cookie

Liwang Hu is de eerste franchisenemer van Eazie. Hij was al een half jaar werkzaam in de vestiging Den Haag als bedrijfsleider toen hij halverwege 2008 de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap waagde. "Ik was op zoek naar iets om voor mezelf te beginnen, liefst in de horeca. Eazie heb ik meegemaakt vanaf de opstartfase - in de vestiging in Leiden heb ik ook in de keuken gewerkt - en de formule spreekt me ook aan, dus de keuze lag voor de hand. Ik begon met vallen en opstaan. Als zelfstandig ondernemer komen er veel dingen op je af. Ik had bijvoorbeeld nog geen verstand van personeelszaken. Gelukkig kan ik met vragen altijd bij de franchisegever terecht. Die had ook een tip voor een cursus op dit gebied en die heeft mij meer inzicht gegeven. Er werken hier toch zo'n vijftien parttimers." Sterk punt vindt hij de uitstraling en de aankleding van Eazie. "Mensen vinden het een mooie, strakke en verzorgde zaak. Verder waarderen ze dat ze hun eigen maaltijd kiezen, zien wat ze bestellen en ook hoe het wordt klaargemaakt." Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de formule ontwikkelden de Eazies gezamenlijk een fortune cookie-actie, waarbij de klanten prijzen konden winnen via de code in hun cookie.

Geheim recept

Wat volgens Liwang beter kan, is het aantal Eazies. "Voor de naamsbekendheid is het goed als er binnenkort meer vestigingen bijkomen. Dan kunnen we landelijke campagnes gaan voeren en nog scherper inkopen."

Shunli Huang, samen met zijn broer bedenker en franchisegever van Eazie, sluit zich daar bij aan. "De ambitie ligt op minimaal vijftien vestigingen in 2014. Groei is echter een kwestie van de juiste locaties en de juiste ondernemers vinden en daar zijn we heel zorgvuldig in." Wat heeft hij nieuwe franchisenemers te bieden behalve een leuke formule? Shunli: "Wij maken alle sauzen klaar, die worden volgens een geheim recept gemaakt en smaken overal hetzelfde. Dat is de kracht van Eazie. Verder investeren we veel in social media en in productontwikkeling. We leiden nieuwe franchisenemers op in bestaande vestigingen en bespreken alle dagelijkse problemen of kansen met elkaar. We hebben de formule vastgelegd in een franchisehandboek, dat de ondernemers kunnen raadplegen."

Op dit moment liggen er plannen voor een vestiging in Delft. Daarna komen Amsterdam, Haarlem en misschien een tweede vestiging in Den Haag of Rotterdam in beeld.

Lees meer over:
Pras Weijers Pras Weijers
Redacteur
Bekijk ook