Case Study: TOPP's Succes op de Franchise+ Beurs

TOPP franchise

TOPP is een groeiend bedrijf dat zich richt op totaalhygiëne en franchisemogelijkheden biedt in Nederland. Ze streven ernaar de grootste hygiënespecialist van het land te worden. Als onderdeel van hun groeistrategie besloten ze deel te nemen aan de Franchise+ Beurs, het meest toonaangevend evenement in de franchisewereld.

Doelstellingen

 1. Merkpresentatie: TOPP wilde hun merk en franchisemogelijkheden presenteren aan een enthousiast en relevant publiek.

 2. Netwerken: Ze wilden waardevolle relaties opbouwen en belangrijke connecties maken die hen zouden helpen groeien in de franchisewereld.

 3. Franchiseuitbreiding: De deelname aan de beurs werd gezien als een cruciale stap in het franchiseproces van TOPP, met als doel nieuwe franchisenemers aan te trekken en hun landelijke aanwezigheid te vergroten.

Strategie en Uitvoering

 1. Voorbereiding: TOPP zorgde ervoor dat ze goed voorbereid waren op de beurs. Ze ontwikkelden aantrekkelijk promotiemateriaal, zoals brochures en flyers, om potentiële franchisenemers te informeren over de voordelen van het franchisen bij TOPP. Ze zorgden ook voor een professionele stand die hun merkidentiteit weerspiegelde en uitnodigend was voor bezoekers.

 2. Merkpresentatie: Op de beurs presenteerde TOPP zichzelf als een betrouwbare en groeiende hygiënefranchise. Ze deelden informatie over hun unieke totaalhygiëneconcept, de ondersteuning die ze bieden aan franchisenemers en de voordelen van het aansluiten bij hun gevestigde organisatie.

 3. Interactie: Het TOPP-team was actief en enthousiast betrokken bij bezoekers van de stand. Ze beantwoordden vragen, gaven gedetailleerde informatie en voerden gesprekken met potentiële franchisenemers om hun interesse te peilen en hun behoeften te begrijpen.

 4. Netwerken: TOPP nam de tijd om waardevolle relaties op te bouwen met andere standhouders, franchiseprofessionals en potentiële partners. Ze wisselden contactgegevens uit, voerden diepgaande gesprekken en legden de basis voor toekomstige samenwerkingen.

 5. Follow-up: Na de beurs volgde TOPP alle waardevolle contacten op. Ze stuurden bedankmails, verstuurden aanvullende informatie en planden vervolggesprekken met geïnteresseerde potentiële franchisenemers.

Resultaten

 1. Toegenomen merkbekendheid: De deelname aan de beurs stelde TOPP in staat om hun merk te presenteren aan een breed publiek van franchiseprofessionals en geïnteresseerde ondernemers. Dit resulteerde in een grotere merkbekendheid en meer zichtbaarheid in de franchisewereld.

 2. Kwalitatieve leads: Door actief te netwerken en gesprekken te voeren met bezoekers, wist TOPP waardevolle leads te genereren. Ze identificeerden potentiële franchisenemers die geïnteresseerd waren in het ondernemen met TOPP en die pasten bij hun profiel van succesvolle franchisenemers.

 3. Groei van het franchisenetwerk: Als direct resultaat van de beurs heeft TOPP nieuwe franchisenemers aangetrokken. Twee van deze ondernemers werden via de Franchise+ Beurs in contact gebracht met TOPP. Deze franchisenemers sloten zich aan bij het TOPP-netwerk en droegen bij aan de groei van het bedrijf en de realisatie van hun doelstellingen.

 4. Partnerships: Naast het aantrekken van franchisenemers, kon TOPP waardevolle samenwerkingsverbanden aangaan met andere standhouders en franchiseprofessionals. Dit opende nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling van hun franchisemodel.

Conclusie

De deelname van TOPP aan de Franchise+ Beurs was een succesvolle stap in hun groeistrategie. Door hun merk te presenteren, waardevolle relaties op te bouwen en nieuwe franchisenemers aan te trekken, heeft TOPP hun merkbekendheid vergroot en hun franchisenetwerk uitgebreid. De beurs bood een platform om hun boodschap over te brengen aan een relevant publiek en heeft bijgedragen aan hun voortdurende succes in de franchisewereld.

Wilt u ook deelnemen aan de Franchise+ Beurs of heeft u vragen over deelname? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met uw op.