Wim Markwat verkoopt Family IJburg

Meer dan een halve eeuw was hij fritesbakker en ruim 41 jaar cafetariahouder. Vanaf 1 februari 2018 hangt Wim Markwat de fritesschep aan de wilgen. Zijn vitaria en eeterij Family IJburg in Amsterdam IJburg heeft hij verkocht aan Mike en Rijkent Cornelius. Markwat gaat verder met het uitbouwen van de vorig jaar gelanceerde Aziatische fastservice formule WOK&.

“Op 2 januari 2018 om 7 uur in de ochtend, hebben we elkaar definitief de hand gegeven en heb ik besloten om - met pijn in mijn hart - afscheid te nemen van de aardappelen”, vertelt Markwat over de verkoop van zijn cafetaria.

Sinds 2012 was Markwat uitbater van deze vitaria en eeterij in IJburg. Privé en zakelijke overwegingen liggen ten grondslag aan de verkoop. Medio vorig jaar is Markwat samen met een team van jonge ondernemers de nieuwe Aziatische fastservice formule WOK& gestart. “Ik heb de keuze gemaakt om me hierop te concentreren en samen met Boris van Leeuwen en Dirk van Wijk de formule WOK& verder op te bouwen.”

Markwat ziet volop kansen voor zijn vernieuwende formule: “Nu de Aziaten de frites in zijn gegaan, is het hoog tijd dat Europeanen de Aziatische keuken tot een mooi westers gezond fastservice concept te maken, daar is WOK& straks hopelijk het ultieme voorbeeld van.”

Markwat is content met de nieuwe eigenaren van Family IJburg. “Dit zijn perfectionisten die weten hoe zij het bedrijf verder uit moeten bouwen en het huidige team van medewerkers kunnen stimuleren en waarderen.” 

Grondlegger FHC

In 1976 opende Wim Markwat zijn eerste cafetaria. Vanaf 1993 startte hij met de cafetariaformule Family in Hillegom. Tevens was hij de grondlegger voor franchiseorganisatie FHC Formulebeheer. Sinds 2010 runt zijn zoon Ralph Markwat deze organisatie met formules als Family en Foodmaster.  

Bekijk ook