Vier Subway-vestigingen failliet door coronacrisis

De huidige coronacrisis betekent voor veel (horeca)bedrijven een duw richting de afgrond. Ook bekende fastfoodketens lijden onder de crisis. Zo verklaarde de rechtbank in Almelo gisteren vier Subway-vestigingen in Overijssel failliet, aldus het AD.

"Deze 4 vestigingen zijn allemaal van dezelfde franchisenemer. Subway Nederland betreurt dit faillissement en vindt het erg spijtig dat deze vier restaurants hun deuren moeten sluiten", meldt een woordvoerder van Subway Nederland. 

De coronacrisis gaf de broodjeswinkels volgens curator Freerk Bleker het laatste duwtje richting faillissement. "Het ging al niet best en toen de winkels twee weken terug moesten sluiten was het einde verhaal. Ze hebben het nog even geprobeerd met bezorgen, maar dat ging ook niet."

Subway Nederland laat weten haar franchisenemers in deze moeilijke tijd te ondersteunen met een aanvullend pakket maatregelen, naast de financiële ondersteuning die de overheid biedt. Subway staat gelukkig niet volledig stil. Naar eigen zeggen leveren nog circa 90 Subway-vestigingen broodjes, die kunnen worden afgehaald of bezorgd. 

Bekijk ook