Tasty Donuts & Coffee van start in Nederland

De Duitse franchiseformule Tasty Donuts & Coffee breidt haar concept uit naar Nederland. Op 4 februari opent Tasty Donuts & Coffee haar eerste vestiging in Amsterdam. Het merk is hiervoor een samenwerking aangegaan met Yogen Früz Nederland om aan de Reguliersbreestraat (nabij het Rembrandtplein) een shop-in-shop te starten. De franchisepartner ter plaatse, David Arik, zal de expansie in Amsterdam gaan leiden.

“Uit cijfers blijkt dat er op jaarbasis al miljoenen donuts worden verkocht vanuit supermarkten en bakkerijen. Nederlanders kennen het verschil nog niet in smaak tussen een 'kwaliteits-donut' en een 'supermarkt-donut'. Het eten van een donut is een cult in andere landen. De donut-cult willen wij ook in Nederland positioneren. In Nederland eten we tussendoor ook oliebollen, stroopwafels en gevulde koeken, deze hebben meer kcal dan merendeel van de donuts”, aldus Arik.

Franchisegever Urs Schaub vertelt: "Wij zijn verheugd met David om op zo een prominente locatie onze eerste vestiging in Amsterdam te openen. Bovendien vertrouwen wij erop dat onze vers geproduceerde Donuts alle liefhebbers zal overtuigen dat wij een speciaalzaak zijn. Tasty Donuts & Coffee is sinds 2014 bezig met internationale expansie. De eerste vestiging buiten Duitsland werd geopend in Wenen in februari 2014, vandaag de dag zijn er 9 locaties in Oostenrijk. Een dergelijke snelle groei wordt ook gehoopt in Nederland. Op dit moment vinden nieuwe locatie besprekingen plaats, op zowel stations als drukke winkelgebieden."

Over Tasty Donuts & Coffee

Tasty Donuts & Coffee bestaat sinds april 2012. In april 2014 is het bedrijf in handen van de Zwitserse Urs Schaub (ex-Senior directeur McDonald's, Starbucks en Koninklijke Nederlandse Shell). De formule telt 31 vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en nu in Nederland.

Bekijk ook