De Pizzabakkers en Restaurant Tres uit Rotterdam slaan de handen ineen

In een lastige periode ontstaan soms de mooiste dingen.

De lockdowns hebben de horeca hard getroffen, maar dat heeft restaurant Tres en De Pizzabakkers er niet van weerhouden een unieke samenwerking aan te gaan. Het resulteerde in een ‘keuken-take-over’ voor een dag én een culinaire pizza die de hele maand juli bij De Pizzabakkers op het menu staat. Tres en De Pizzabakkers: twee totaal verschillende restaurants met veel overeenkomsten.

Michael van der Kroft, eigenaar van culinair restaurant Tres uit Rotterdam, en zijn oud-werkgever franchiseformule De Pizzabakkers slaan de handen tijdelijk ineen. Twaalf jaar geleden stond Michael dagelijks in de keuken van De Pizzabakkers Haarlemmerdijk, waar hij zich het vak van pizzaiolo eigen maakte. Inmiddels is hij samen met zijn partner Emy Koster de trotse eigenaar van het veelgeprezen restaurant Tres. Hij wordt door de culinaire top van Nederland gezien als aanstormend talent en ontvangt in zijn bijzondere restaurant in Rotterdam een internationaal publiek.

Het is een samenwerking tussen twee restaurants die ambacht, kwaliteit en de herkomst van hun producten centraal zetten. De Pizzabakkers bakt pizza’s op traditionele Romeinse wijze in een Italiaanse oven, terwijl Tres zoekt naar innovatieve manieren om culinaire gerechten te creëren met lokale ingrediënten. Waar Tres enkel kiest voor lokale Nederlandse producten, kiest De Pizzabakkers enkel voor lokale Italiaanse producten. Beide restaurants vinden de herkomst van hun producten van groot belang en nemen deze veelal af van lokale boerenfamilies.

Op woensdag 23 juni was Michael van der Kroft even terug op het oude nest. Hij nam de keuken van zijn voormalige werkgever voor één dag over om de aanwezige gasten zijn eigen interpretatie van het menu van De Pizzabakkers voor te schotelen. De twaalf pizza’s én de pizza van de maand vertaalde hij voor de gelegenheid naar dertien gangen in Tres-stijl: speels, hyperlokaal en alles huisgemaakt. Zo inspireerde de pizza Caprese hem tot een gerecht met tomaat, roos, koji, kruisbessen en kreeft.

Een van de dertien gangen die Michael van der Kroft bedacht is de Pizza di Tres. Vanaf 1 juli kunnen alle gasten van De Pizzabakkers deze nieuwe pizza van de maand proeven. De pizza is belegd met mozzarella, tijm, Parmezaanse kaas, gele tomaatjes, ‘nduja, rucola en Lardo di Conca. Het laatstgenoemde ingrediënt is rugspek van het varken, gekruid in marmeren bakken. Nog de hele maand juli is deze pizza van Michael van der Kroft op het menu van De Pizzabakkers te vinden.
 

Pizza de Tres franchiseformule