‘Wij zijn geen pizzaketen, wij zijn een echt horecabedrijf’

De Pizzabakkers gaat een nieuwe fase in. Allereerst wordt er op korte termijn een groei gerealiseerd van 22 naar 30 vestigingen. Daarbij start de franchiseformule met bezorging en zal de Pizzabakkers-Plantage aan de Kerkstraat in Amsterdam een specifieke to-go-locatie openen naast het bestaande restaurant. Een gesprek met medeoprichter Anthony de Vries.

“Ja, het is feest”, lacht Anthony, doelend op het tienjarige bestaan van de franchiseformule. Het begon voor hem en de andere oprichters Margreet, Siang-Lan en Dmitri allemaal in 2009. “Wij wilden helemaal geen pizzarestaurant beginnen”, blikt Anthony terug. “Siang-Lan en Dmitri wilden een cavabar beginnen. Leuk, lekker, laagdrempelig, bubbels voor de gewone man. Maar toen we gingen rekenen bleek het niet haalbaar.” De plannen werden omgegooid. “Waar kun je nu echt geld mee verdienen? Met de drie p’s: pannenkoeken, poffertjes en pizza. Dat laatste is het geworden. 

Wil je meer lezen, vraag dan een proefnummer aan en lees naast deze coverstory over nog meer franchise-informatie in het volgende vakblad - de foodspecial.