Pets Place opent tweede vestiging in Breda

Pets Place opende op 28 oktober de deuren van zijn nieuwste winkel in winkelcentrum Stada Stores in Breda-West. Met de overname van Dierenshop André van Stijn vergroot de marktleider in dierenspeciaalzaken zijn positie in de Brabantse stad. De komende vier jaar wordt het totaal aantal vestigingen uitgebreid van 175 naar 230. 
 
De overname van de winkel aan de Rat Verleghstraat 22 is onderdeel van de landelijke uitbreiding van Pets Place. Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail waar Pets Place onder valt, legt uit: “De komende vier jaar willen we flink gaan uitbreiden door bestaande winkels te vergroten en nieuwe winkels te openen.” De nieuwe winkel is de tweede vestiging van de dierenspeciaalzaak in de stad en de zevende in de regio Breda: “De andere zes vestigingen bieden naast dierenproducten ook het assortiment van tuinwinkel Boerenbond aan. Deze nieuwste Bredase Pets Place focust zich uitsluitend op benodigdheden voor huisdieren en zal op sommige onderdelen daarom een breder assortiment hebben”, aldus Lisa, bedrijfsleider van de nieuwe winkel. “We merken bijvoorbeeld dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun huisdier. Wij bieden daarom meer keuze in natuurlijke honden- en kattenvoeding en biologische producten.”

Levende insecten en vissenwand

Vorige eigenaren André en Ineke van Stijn konden dankzij de overname gerust met pensioen, weet de bedrijfsleider. “Hun hart lag bij vissen. Ook in de nieuwe winkel zal hier aandacht voor blijven. Naast producten voor hond, kat en knaagdier is er een grote vissenwand van twaalf vierkante meter en ruimte voor waterplanten, levende insecten en diepvriesvoeding voor vissen en reptielen. Ook is het voltallige personeel overgenomen en zijn we druk op zoek naar extra hulpkrachten”, aldus Lisa. “Samen hopen wij mensen een goed en eerlijk advies te kunnen geven waarbij het welzijn van het huisdier vooropstaat. Ik ben echt enorm benieuwd wat de klanten van onze winkel gaan vinden.”
 
De 415 vierkante meter grote winkel heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen. “De winkel is nu overzichtelijker en ruimtelijker opgezet”, aldus Lisa. “We zouden de opening heel graag groots vieren natuurlijk, maar om de veiligheid te kunnen waarborgen hebben we besloten het klein te houden.” Vanwege de corona-maatregelen zijn er onder andere minder mensen tegelijkertijd welkom op de winkelvloer en zijn de koopavonden geschrapt. “Zodra het weer veilig kan, zijn we van plan alsnog een feestje te vieren met proeverijen voor honden.”

Over Pets Place

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Vorig jaar steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 180 miljoen euro.