Nieuwe franchisenemers voor Home Instead Thuisservice

Op 1 februari is Froukje Zwaga de nieuwe Home Instead Thuisservice vestiging in de regio Noord en Midden Veluwe gestart. De drijfveren van Home Instead zijn persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Die vanuit deze nieuwe vestiging ook worden geleverd aan senioren in de gemeenten Barneveld, Bunschoten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet en Putten. 

“CAREGivers van Home Instead bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De geleverde ondersteuning is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de individuele wensen van de klant in zijn of haar omgeving. Daarnaast bieden onze CAREGivers ook intensieve ondersteuning in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en chronische aandoeningen”, legt een woordvoerder van de franchiseformule uit.

Froukje Zwaga vertelt: “Je wenst dat iedereen zo lang mogelijk in de vertrouwde thuisomgeving kan blijven wonen. Ook als de dagelijkse dingen niet meer vanzelf gaan. Met de juiste ondersteuning is dit mogelijk. In mijn directe omgeving ervaar ik hoe groot de stap kan zijn om ondersteuning te vragen als men ouder wordt. Senioren willen zelf bepalen wat, hoe en wanneer zij iets willen doen. En als daarbij ondersteuning nodig is, dan het liefst door iemand die vertrouwd voelt. Dit is precies waarom ik in de regio Noord en Midden Veluwe start met een vestiging van Home Instead.”

2e vestiging

Op 1 februari zijn Doret Geutjes en Eric van Putten, naast hun vestiging Deventer, Lochem, Zutphen, een tweede Home Instead Thuisservice vestiging voor senioren in de regio Achterhoek gestart. Zij gaan zich richten op de gemeenten: Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Doetinchem. 

Doret vertelt: “De allereerste klant die wij ruim 3,5 jaar geleden ondersteunden was Ben. Ben was mijn oom en woonachtig in Groenlo. Hij had zelf een zorgachtergrond en gaf bij aanvang van zijn ziekte aan dat hij nooit in een verpleeghuis terecht wilde komen en dus graag thuis verzorgd wilde worden. Door de onvoorwaardelijke inzet van zijn vrouw, dochter en familie en de ondersteuning van onze medewerkers en de overige zorgverleners, is dat gelukt. Door flexibel mee te bewegen met de behoefte van de klant en zijn familie, hebben we ervoor kunnen zorgen dat ook zij ‘in de benen’ konden blijven. Ondanks het gemis, kijken we met veel voldoening terug op de zorg voor Ben. De huisvesting van ons kantoor in Groenlo heeft een symbolische waarde, zowel voor Doret als Eric. Wij staan samen met onze CAREGivers in de startblokken om ook u van dienst te zijn. Liefdevolle ondersteuning naar behoefte van de senior, dat is waar het bij Home Instead om gaat. Om zo te zorgen dat zelfstandig wonen mogelijk blijft.”

Bekijk ook