Interview met Budget Broodjes-franchisenemer

Sinds november 2015 is Arjen Verburg franchisenemer van zijn Budget Broodjes zaak in Aalsmeer. Voordat Arjen aan de slag ging als franchisenemer, was hij werkzaam als docent Maatschappijleer op een middelbare school in Aalsmeer. Arjen ontwikkelde een interesse voor het ondernemerschap en kwam in zijn oriëntatiefase uit bij de formule Budget Broodjes. Inmiddels is hij ruim een jaar aan de slag en is onlangs uitgeroepen tot Beste Startende Ondernemer van het jaar van Aalsmeer.

Van docent naar franchisenemer 

Voordat Arjen besloot om franchisenemer te worden was hij werkzaam bij een middelbare school als docent Maatschappijleer. Arjen: “Als docent Maatschappijleer raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het ondernemerschap. Helaas is het ondernemerschap niet te combineren met het onderwijs. Ik ben mij gaan oriënteren wat precies bij mij paste en kwam al snel uit bij de franchiseformule Budget Broodjes. Ondanks dat ik geen ervaring in de horeca heb, voelde ik al snel een klik met de formule en de eigenaar en franchisegever Tom van Kimmenaede.”

In november 2014 startte Arjen het traject bij de franchiseformule. Nadat hij een jaar lang in meerdere vestigingen stage had gelopen, begon in november 2015 het avontuur voor Arjen. Op maandag 23 november 2015 gingen de deuren van zijn vestiging in Aalsmeer voor het eerst open. 

Een leerzaam eerste jaar 

Arjen: “In mijn eerste jaar als franchisenemer heb ik veel geleerd. Ik ben erg trots op mijn vestiging. Bij het openen van een vestiging komt veel kijken. Ik heb veel samengewerkt met Tom van Kimmenaede om mijn zaak in Aalsmeer te realiseren. Tom heeft mij in veel zaken ondersteund, zoals het vinden van de juiste locatie, de indeling van de keuken en de financiering. Ik ben erg tevreden over deze samenwerking. Ook na het opstarten van mijn Budget Broodjes vestiging regelt Tom nog veel zaken voor mij. Zo wordt er vanuit de franchisegever de marketing geregeld (landelijke aanbiedingen, Facebook campagnes, officiële Budget Broodjes website etc.) en kan ik hem altijd bellen voor advies en ondersteuning.”

Arjen: “Als ik terugkijk naar mijn eerste jaar dan kan ik alleen maar trots zijn. Mijn Budget Broodjes zaak is erg gegroeid en wordt steeds succesvoller. Ik kijk met plezier terug om te zien wat voor ontwikkeling ik als franchisenemer heb doorgemaakt. Zowel de franchiseformule, als ik, zijn erg gegroeid. Ik heb dan ook wellicht de ambitie om later meerdere vestigingen te openen, maar voor nu richt ik mij voor 100% op mijn vestiging in Aalsmeer.”