Franchiseformules zetten franchisenemers in het zonnetje

Een nieuwe start van het jaar is voor veel franchiseformules reden om hun franchisenemers in het zonnetje te zetten. Onlangs hield bijvoorbeeld Kaldi haar nieuwjaarsbijeenkomst voor alle franchisenemers. Hier zijn de Franchisenemers van het jaar 2018 bekend gemaakt. Franchisenemer Bob Houkes van Kaldi Gouda en Robert Blom van Kaldi Mobiel Heerhugowaard gingen er met de prijs vandoor.

Zoals in elke relatie is het niet altijd rozengeur en maneschijn geweest; tussen Bob en franchisegever Kaldi liep het weleens stroef. Het siert Bob dat hij het succes van de formule altijd centraal heeft gesteld. Hans Tietema, eigenaar Kaldi, reageert: “Bij Kaldi hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn. Vaak leiden discussies tot verbetering. Als je maar samen het doel hebt de formule tot een succes te maken. Ik heb er waardering voor hoe Bob zich altijd professioneel heeft opgesteld.”

Multicopy

Tijdens de 23e Conventie van Franchise Services in Hotel Vianen hebben Lammert Stavast en Andries Knol de Franchisenemer van het Jaar ‘Gerard L. Slot’ Award 2018 ontvangen. Zij zijn franchisenemer van Multicopy The Communication Company in Drachten. 

“Lammert en Andries vallen op doordat zij echte ambassadeurs zijn die de Multicopy-formule goed voor het voetlicht brengen. Zij investeren zelf dan ook in kennis en in uitstraling en lopen voorop met innovaties zoals meubels van karton. Zij zijn continu bezig om hun bedrijf, dat al 36 jaar bestaat, aan te laten sluiten bij datgene waar de markt om vraagt. Dat dit werkt blijkt wel uit hun omzetgroei van het afgelopen jaar en de sterke band die zij met hun opdrachtgevers hebben. Zij zijn met recht Multicopy The Communication Company", aldus Gerard Slot, citerend uit het juryrapport.

GroenRijk

GroenRijk Tilburg, van franchisenemer Wim van den Noort, is uitgeroepen tot Beste GroenRijker van het afgelopen jaar. Het tuincentrum krijgt deze onderscheiding vanwege zijn sterke innovatie en maatschappelijke betrokkenheid. 

Jacky Michels, directeur van GroenRijk Retail, over de winnaar: “GroenRijk Tilburg heeft in 2018 opnieuw bewezen nog lang niet klaar te zijn met zichzelf te verbeteren. Wim en Marjolein zitten niet stil, bedienen hun klanten optimaal en weten ze te verrassen met mooie groene presentaties. We hebben hier te maken met een terechte winnaar.”

De Klussenier

Op 25 januari werd de 3e editie van De Klussenier Awards georganiseerd in Barneveld. Klussenier Remon Grit won de Vakmanschap Award. Klussenier Rob Monsma uit Rotterdam, scoorde het hoogst van alle Klusseniers op het onderdeel klantvriendelijkheid. Klussenier André van Mastrigt ging met de Ondernemerschap Award naar huis. Klussenier Mark Houtepen uit Assen won de Starter van het Jaar Award. Hij is in maart 2017 gestart, heeft inmiddels een goede klantenkring opgebouwd en laat mooie resultaten zien.

Naast de categorieën waarin de uitslag vooral is gebaseerd op de beoordelingen van klanten, is er een op zichzelf staande categorie: Uitzonderlijk Ondernemerschap. Dit jaar viel deze eer ten deel aan De Klusseniers Arjan Kristiaan en Mirek Vtipil. Zij werden daarmee in het zonnetje gezet voor de bijzondere inspanningen die zij in het afgelopen jaar verricht hebben voor de franchiseformule.

Joost van der Pol, directeur/eigenaar van de franchiseorganisatie De Klussenier, vertelt: “De Awards zijn een blijk van waardering van de klanten en van ons aan Klusseniers. Klanten waarderen de klantvriendelijkheid gemiddeld met een 9 en het vakmanschap wordt gewaardeerd met een 8.7. Daar zijn we erg trots op en we vinden dat dit gedeeld moet worden. Klusseniers zijn vaak te bescheiden. Wij willen laten zien dat ze niet “gewoon” hun werk doen, maar volgens hun klanten vakwerk leveren. Ondanks die bescheidenheid zijn Klusseniers wel erg trots op hun klusbedrijf. Je begrijpt dat zoveel positiviteit alleen maar een hoop gezelligheid teweeg kan brengen.”
Op de foto vlnr: Bob Houkes en Hans Tietema van Kaldi