Familie Van Heeswijk wordt medeaandeelhouder IMG

Onlangs is de familie Van Heeswijk medeaandeelhouder geworden van de Internationale Meubel Groep (IMG), het formulehuis binnen de Nederlandse woonbranche. “Het is belangrijk dat we door IMG totaal ontzorgd worden op zowel inkoop- als verkoopgebied, zodat wij ons volledig kunnen richten op het zo goed mogelijk helpen van onze klanten”, aldus Art, Harrie en Jan van Heeswijk die de 4e generatie meubelondernemers in de familie vertegenwoordigen.

De familie Van Heeswijk opende eerder in 2015 2 IMG-formules op de Woonboulevard Helmond: Pronto Wonen en Profijt Meubel. Daarnaast exploiteren ze Van Heeswijk Wonen & Slapen in Mierlo en Sleepworld Helmond. “We voelen ons om een aantal redenen prettig bij IMG”, vertelt Art van Heeswijk. “Het is een ambitieuze club op coöperatieve grondslag met visie en de sfeer van familiebedrijven die met elkaar samenwerken bevalt ons goed. Bovendien is er veel inkoopkracht, wat positief is voor onze marges. Met het aandeelhouderschap van IMG zetten we een nieuwe stap richting de toekomst.”

“Met de toetreding tot IMG laat de familie zien veel vertrouwen te hebben in de koers en toekomst van de organisatie, waarvan ze nu dus aandeelhouder geworden is en bovendien mede-eigenaar van Profijt en Pronto”, zegt Rob van Drunen, verantwoordelijk voor de woonformules binnen IMG. “Ze gaan ook het concept IN.HOUSE voeren in hun winkel in Mierlo. We zijn blij met hun toetreding en wensen hen veel succes toe. Hun twee IMG-formules in Helmond draaien erg goed. IMG heeft overigens een uitstekend jaar achter de rug, met omzetten ruim boven het marktgemiddelde. Er is nog een beperkt aantal aantrekkelijke vestigingspunten vrij voor ondernemers die ambitieus en gedreven zijn en al een woninginrichtingszaak hebben.”