Drogisterijen DA en D.I.O. slaan handen ineen

Hoofdkantoor FACO van de D.I.O.-drogisterijformule voert gesprekken met Nederlandse Drogisterij Service B.V. Nederlandse Drogisterij Service B.V. is de nieuwe eigenaar van de DA–formule. Doel is te onderzoeken of een samenwerking opportuun is.

D.I.O.-drogisterijen

D.I.O. is een drogisterij-/parfumerieformule met ruim 200 winkels verspreid door Nederland. D.I.O. is onderdeel van retailorganisatie FACO. Bijna alle D.I.O.-winkels zijn eigendom van zelfstandige drogisten. D.I.O. is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft de ambitie deze groei ook de komende jaren door te zetten.

Lang gekoesterde wens in de zelfstandige drogisterijmarkt

Het faillissement van DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV heeft geleid tot een doorstart onder een nieuwe organisatie: Nederlandse Drogisterij Service B.V. “Door deze ontwikkeling zien FACO D.I.O., Nederlandse Drogisterij Service B.V. (DA) en Holland Pharma gezamenlijk kansen om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. Samen hebben we een potentieel van zeker 500 formuledeelnemers en groothandelsklanten en dat maakt onze positie sterk. Reden genoeg om de mogelijkheden voor een nauwe samenwerking te verkennen”, zegt Henk Castelijns, directeur a.i. van de Nederlandse Drogisterij Service B.V.

Jos Jongstra, algemeen directeur van FACO, vertelt: “Een langgekoesterde wens om krachten te bundelen in de markt van de zelfstandige drogisterij zou hiermee in vervulling gaan.”

Wie is Nederlandse Drogisterij Service B.V.?

Nederlandse Drogisterij Service B.V. is de nieuwe serviceorganisatie voor de zelfstandige drogisterij. Groothandel Holland Pharma heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf en blijft haar klanten ongewijzigd bedienen. De in Borculo gevestigde groothandel levert drogisterijartikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Holland Pharma is een deelneming van de Coöperatieve Mosadex U.A. Nederlandse Drogisterij Service B.V. wordt in de oprichtingsfase geleid door Henk Castelijns, directeur a.i. (voormalig directeur a.i. van DA).

Bekijk ook