BodyBase Studios: uniek met eigen workout methode en machine

De 37-jarige Sabrina Albert is in 2019 gestart als franchisegever van de high-end boutique fitness formule BodyBase Studios. Momenteel telt de franchiseformule 4 eigen vestigingen, Sabrina timmert hard aan de weg om de eerste franchisenemers te laten aansluiten. Tijd voor een interview met deze franchisegeefster.

Internationale franchise ervaring

“Senior Manager Marriott Headquarter Europe & Russia, directeur Marriott International Hotels, verschillende hotels verschillende landen, pre-opening Director JW Marriott Marquis Dubai”, somt Sabrina op als ze het heeft over haar werkervaring.

“Dus werken met standard operating procedures en het openen van locaties is voor mij niks nieuws, integendeel. Marriott is één van de grootste franchiseorganisaties in de wereld, waarvan ik erg veel geleerd heb wat ik nu bij BodyBase toepas”, legt Sabrina uit.

Sabrina heeft 12 jaar in het buitenland gewoond, in steden waar boutique fitness erg voorop loopt, hier heeft ze veel inspiratie opgedaan.

Waarom deze franchiseformule

Op de vraag waarom Sabrina met deze franchiseformule is begonnen, reageert ze als volgt: “De huidige tijd wordt gekenmerkt door het feit dat men graag gezond en fit wil zijn én er goed uit wil zien, maar het ontbreekt vaak aan tijd en motivatie hiervoor. Daarom heb ik een eigen, efficiënte workout methode en de BaseLine machine gecreëerd. Onze formule wordt gekenmerkt door een hospitality factor die uniek is in de fitness sector. Wij bieden een 5 sterren ervaring en service. De vibe die wij overbrengen in onze studio’s is heel erg fun, energiek en gedurfd, wat veel mensen nieuwsgierig maakt en aantrekt. Verder is het een duurzaam concept: gezond en sport is de toekomst.”

Op korte termijn wil BodyBase Studios alle grote steden in Nederland veroveren en op iets langere termijn wordt BodyBase internationaal in de markt gezet.

Voordelen voor franchisenemers

Waarom is het voor aspirant-franchisenemers interessant zich juist bij BodyBase Studios aan te sluiten? “BodyBase Studios is een uniek concept met een eigen machine, iets wat er nog niet is in deze verzadigde markt. De franchisenemer kan de BaseLine machine leasen vanaf € 150 per machine per maand. Het is een laagdrempelig concept om mee te beginnen. Het management van de formule komt uit de corporate wereld en heeft verstand van het zakelijke aspect. Hier geven wij ook zeker support en begeleiding in. De franchisenemers kunnen goed met deze formule verdienen en last but not least: het is een onwijs leuk concept voor zowel franchisenemers als klanten die komen sporten!”

BodyBase Studios biedt verschillende concepten, zoals Base Gym en Base Flow, waardoor er voor iedere klant iets interessants bijzit en de franchisenemer een veel groter deel van de markt kan aantrekken.

Investeringsplaatje

Het investeringsplaatje is totaal afhankelijk van de locatie die een franchisenemer zal huren. In hoeverre heeft deze de faciliteiten die een gym nodig heeft? Zijn deze er al? Moeten douches en wc’s nog worden aangebracht? Om een locatie een BodyBase uitstraling te geven zal een investering rond de € 25.000 liggen. BaseLine machines zijn maandelijkse leasekosten, waardoor een franchisenemer niet meteen op een achterstand gezet wordt.

Startende franchisenemer

Waaraan moet een startende franchisenemer bij BodyBase Studios voldoen? “Vraag je goed af of je een echt salespersoon bent, want uiteindelijk draait het om de verkoop van memberships, shakes, etc. Je moet strategisch kunnen denken en een plan kunnen maken en uitvoeren. Als je alleen maar leuk lessen wilt geven en de vibe wilt overbrengen, dan is het franchisenemerschap bij BodyBase Studios niks voor jou. Maar als je dit goed doet, dan is een logische volgende stap om meerdere locaties op te zetten en daar willen we de franchisenemer dan ook graag bij helpen!”