BackWERK opent 1e vestiging op treinstation

De nieuwste backWERK vestiging is op 20 december geopend op station Schiedam Centrum. Het vers concept heeft hiermee zijn 22e winkel geopend in Nederland. 
“We zijn trots om de eerste backWERK op een treinstation te openen. Het concept backWERK staat voor kwaliteit, vers, snel en een vriendelijke prijs, deze kunnen we de gasten van backWERK Schiedam nu bieden”, aldus Dick de Vilder, algemeen directeur van backWERK. 

Het assortiment

Het backWERK assortiment bestaat uit verschillende belegde broodjes, salades, smoothies, sappen, frisdranken maar ook koffie, belegde pretzels en vers bereide pizza’s. BackWERK heeft een breed assortiment voor het ochtend, middag en tussendoor moment. De medewerkers houden zich de volledige dag bezig met het bereiden en beleggen van de broodjes, afgestemd op de vraag van het aankomende uur. 

Op de nieuwe locatie in Schiedam is, net zoals in Hilversum, het allernieuwste concept toegepast. “Wij zijn erg positief over deze eerste samenwerking met NS en hopen dan ook dat er nog vele mogen volgen”, aldus Dick de Vilder. 

Naast de opening in Schiedam heeft backWERK half december ook een winkel in Zwolle geopend op de Melkmarkt. In totaal zijn er in 2018 7 locaties in Nederland geopend, de ambitie is om in 2019 deze groeicurve door te zetten en minimaal 10 nieuwe winkels te openen. 

Over backWERK

De bakkerijketen, die in 2001 in Duitsland van start ging, breidde daar in de afgelopen jaren uit tot ruim 340 vestigingen en is actief in diverse Europese landen waaronder Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. De franchiseformule – die op dit moment zo’n 3.000 medewerkers telt en een consumentenomzet van 200 miljoen euro behaalt – is sinds najaar 2017 onderdeel van het Zwitserse gemaksformuleconcern Valora.

Bekijk ook