Valora Food Service Duitsland breidt haar managementteam uit

Valora is verheugd de volgende twee aanstellingen bekend te kunnen maken: Dick de Vilder treedt toe tot het bestuur van Valora Food Service Duitsland en krijgt daar de algehele  verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule. Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management. Deze toevoegingen zullen de business unit nog meer slagkracht geven.
 
De business unit Food Service Duitsland bundelt de B2C-activiteiten van Valora op de Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse markt. De portefeuille omvat de formules Ditsch en BackWerk en, sinds 
afgelopen november, de overgenomen formule Back-Factory, die op termijn naar de BackWerk formule zal worden getransformeerd. Met deze drie formules is Valora aanwezig op circa 620 locaties. 

Valora Food Service Duitsland breidt haar managementteam uit om de aanstaande integratie van Back-Factory in BackWerk te bespoedigen en de positie van de keten als verse foodservice formule te versterken. Dick de Vilder zal het nieuwe hoofd van BackWerk worden. Als voormalig directeur van BackWerk Nederland introduceerde Dick de Vilder het format 7 jaar geleden in Nederland en heeft het sindsdien gestaag uitgebouwd. Vandaag de dag heeft Valora ruim 40 BackWerk vestigingen op de Nederlandse markt en is onder andere aanwezig op de grootste Nederlandse treinstations. Bovendien vormen de Nederlandse BackWerk vestigingen met hun moderne concept de basis voor de strategische ontwikkeling van de formule in Duitsland en Oostenrijk.

Tegelijkertijd hecht Valora Food Service Duitsland in de toekomst nog meer belang aan productontwikkeling. Angelo Mans is om deze reden de tweede benoeming in het directieteam. Angelo Mans, die lange tijd werkzaam is geweest bij de Nederlandse restaurantketen LaPlace, is sinds ongeveer twee jaar hoofd Product Management bij Valora Food Service Duitsland. Als lid van de Raad van Bestuur zal hij nu verantwoordelijk zijn voor het hele proces, van productontwikkeling tot supply chain management.

"Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de aanstelling van Dick de Vilder en Angelo Mans als bewezen deskundigen de Raad van Bestuur nog meer slagkracht ontwikkelen. Tegelijkertijd zijn we verheugd Dick en Angelo een volgende carrièrestap binnen Valora te kunnen bieden", zegt Karl Brauckmann, Managing Director van Valora Food Service Duitsland.

 

Lees meer over: