Autohopper breidt netwerk fors uit

In de eerste maanden van dit jaar sluiten 10 nieuwe franchisenemers zich aan bij de autoverhuurformule Autohopper. Het netwerk van Autohopper komt daarmee op 113 vestigingen in Nederland. De afgelopen maanden zijn de gesprekken gevoerd en de contracten rondgemaakt. 

Autoverhuur zit in de lift

Brancheorganisatie BOVAG meldde eerder deze maand al dat traditionele autoverhuur in de lift zit. “Steeds meer mensen en organisaties kiezen voor flexibiliteit en maatwerk. Autoverhuur is een goed en bewezen alternatief. Vooral in het zakelijke segment ziet de BOVAG een toename. Er zijn steeds meer ondernemers die kiezen voor (short)lease op het moment dat er een (extra) auto nodig is. Zij willen dan wel kunnen rekenen op betrouwbaarheid, beschikbaarheid en een scherpe prijs. Aan die vraag kan Autohopper voldoen”, vertelt een woordvoerder namens de franchiseformule. 

Uitbreiding

In januari openden de deuren al in Geldrop, Purmerend, Harmelen, Goirle en Venlo. Deze maand zijn Den Hoorn, Beilen, Geleen, Roden en Mijdrecht aan de beurt. 

Alle nieuwe vestigingen verhuren uitsluitend nieuwe auto’s. “Doordat Autohopper een shop-in-shop formule is, kunnen ze juist ook in kleinere verzorgingsgebieden voet aan de grond krijgen. De vestigingen worden gerund door gedreven, lokale ondernemers in het bezit van een garage-, dealer- of schadeherstelbedrijf. En dan juist die ondernemers die persoonlijke aandacht voor hun klanten belangrijk vinden en die hun klanten volledig willen ontzorgen”, aldus Mark Dekker. “Vertrouwen is belangrijk in onze branche, en wie kan je nu beter vertrouwen dan de garagehouder bij jou om de hoek?” 

Groeiambitie

“De ambitie is om verder te groeien, zowel qua netwerk, maar zeker ook met het wagenpark. Vooral de verhuisbussen zijn erg in trek. We zijn er nu echt klaar voor om verder uit te breiden. Met name in Limburg en de regio Groningen/ Friesland zoeken we nog partners”, vervolgt Mark Dekker. “We hopen eind dit jaar zo’n 130 vestigingen te hebben.”  

Bekijk ook