Arnhem is blij met de komst van backWERK

Op donderdag 13 juni opende selfservice foodconcept backWERK hun deuren in de Roggestraat, in het centrum van Arnhem. De opening was groot en succesvol. Later bleek alleen dat de vergunning niet klopte en moest backWERK hun deuren weer sluiten. Nu heeft backWERK officieel een vergunning aangevraagd voor de exploitatie van de nieuwe zaak en hopen zij zo snel mogelijk te openen.  

backWERK: ‘Wethouder heeft gelijk’

Managing director Dick de Vilder geeft de wethouder groot gelijk. ,,De gemeente treft geen enkele blaam.” De Vilder is juist vol lof over de medewerking van  Arnhem bij de realisatie van de zaak. ,,Echt voortvarend. Dat heb ik in andere steden wel eens anders meegemaakt.”

De Vilder schetst de gang van zaken rond de vergunningen in Arnhem als een betreurenswaardig en naar hij hoopt eenmalig incident. ,,Wij vragen voor nieuwe vestigingen heel veel vergunningen aan, waaronder die voor de bouw en de reclame. De exploitatievergunning moet door onze lokale ondernemer worden aangevraagd. Dat is in dit geval niet goed gebeurd als gevolg van onervarenheid.”

Gezien de grote lokale populariteit hoopt Arnhem dat backWERK snel weer opent.
 

Bekijk ook