30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaatse. Wendy Kooijman, mede-eigenaar van de snelgroeiende franchiseformule: “Laten we er een feestje van maken met elkaar! We introduceren maandag meteen de zomerkaart, met een aantal verrassende nieuwe gerechten erop.”

Hoe ging 30ml om met de coronacrisis? 

Al sinds 2013 is 30ml een begrip in de Utrechtse straten. Van koffiekenner tot koffieliefhebber: iedereen weet de Specialty Coffee-bar in het midden van het land te vinden en te waarderen om de verse producten, het vakmanschap en de ongedwongen sfeer. Sinds 2018 wordt actief gewerkt aan uitbreiding van de formule, met de ambitie om uiteindelijk door heel Nederland bekend te raken. Onlangs is de 10e vestiging geopend, in Amsterdam. En toen… was er Corona.

Wendy Kooijman: “Iedereen heeft even moeten schakelen, maar voor alle vestigingen bleek een TO GO openstelling haalbaar. Onze locaties ontvangen veel vaste gasten, en al snel bleek dat zij eigenlijk geen dag zonder onze koffie kunnen! Veel dank gaat daarom uit naar iedereen die ons in de afgelopen periode bleef bezoeken en ons extra steunde door zakken koffiebonen, strippenkaarten en cadeaubonnen te kopen!”

Nieuwe menukaart

Vanaf aanstaande maandag om 12:00 uur kan ook 30ml weer gedeeltelijk open om gasten te ontvangen. Op dat moment gaat meteen de nieuwe kaart in, met een aantal verrassende nieuwe gerechten erop.

“Met de franchisenemers hebben we de afgelopen periode gewerkt aan nieuwe producten op de menukaart. Verrassende ingrediënten zoals Halloumi (een kaas die gebakken wordt) en wasabi-mayonaise voegen nieuwe smaken toe aan onze gerechten en we herintroduceren een klassieker: de sandwich met honing, geitenkaas en walnoten – maar dan wel met onze eigen twist”, vertelt Wendy.

“Daarnaast hebben we tegenwoordig een gediplomeerd thee-sommelier in ons midden: Eric van onze Utrechtse vestiging aan de Zadelstraat. Hij heeft ons enthousiast gemaakt voor ‘specialty tea’. Want het is toch eigenlijk gek om de beste kwaliteit koffie te schenken, maar niets aan te bieden in het hoogste theesegment?”.Daar wordt nu verandering in gebracht: vanaf maandag kunnen de gasten aan tafel genieten van hun eigen thee-ceremonie: een pot specialty tea, op ambachtelijke wijze gezet, direct aan tafel.

Uiteraard kunnen de gasten verder rekenen op succesnummers van de voorgaande kaarten, zoals de Lavender Iced Latte (nergens anders in Nederland verkrijgbaar!), de Avocado BLT en beroemde “American Buttermilk Pancakes”. Aan een goed recept hoef je niet te sleutelen!

Bekijk ook