Horeca Crowdfunding Nederland

  Het verkrijgen van financiering is voor veel horecaondernemers nog steeds een behoorlijke uitdaging. Banken zijn van oudsher terughoudend. Horeca Crowdfunding Nederland zag kansen en sprong in 2014 in deze nichemarkt.

  Horeca Crowdfunding Nederland is het enige crowdfundingplatform dat zich uitsluitend richt op de financiering van horecabedrijven. Het platform heeft een Europe vergunning en staat onder toezicht van de AFM en DNB. Via dit platform lenen investeerders geld uit aan gepassioneerde horecaondernemers, in ruil voor rendement. Bekende horecazaken als Kwalitaria, Foodmaster, La Cubanita, SLA en Wok to Go danken hun financiering aan Horeca Crowdfunding Nederland. Het crowdfundingplatform financierde al meer dan 50 miljoen euro en beschikt over een netwerk van ruim 8000 investeerders.

  Waar menig crowdfundingplatform uit de koker van oud-bankiers komt, hebben de oprichters van Horeca Crowdfunding allen een horeca-achtergrond. Deze gedeelde passie zorgt ervoor dat de meerwaarde van het platform groot is. “Het is cruciaal om projecten goed te kunnen beoordelen. Dat lukt alleen met branchespecialisatie. Dat wij één van de weinigen zijn die in een nichemarkt opereren, is dan ook best bijzonder”, aldus medeoprichter Mark Tamsma.

  Horeca Crowdfunding Nederland zoekt en vindt geld voor groei FHC

  Interview

  Uitbreiden in coronatijd. FHC Formulebeheer streeft ernaar. Met de formules Family, Foodmaster en Vital. En samen...

  Bent u horecaondernemer en heeft u behoefte aan financiering?

  Horeca Crowdfunding Nederland financiert horecazaken in de vorm van leningen. Of het nu gaat om herfinanciering van...

  Financiering in franchise: niets is meer wat het was

  Uitgelicht

  Banken verstrekken nog maar mondjesmaat kredieten. Het is een veelgehoorde opmerkingen in de franchisesector, al...

  Stel je vraag!
  CAPTCHA