fit20 opent nieuwe vestiging in Waalwijk

Personal trainer en ondernemer Jordy Sasabone opent op 19 maart aan de Grotestraat  in Waalwijk de 122e fit20 studio. fit20 richt zich op iedereen die fit wil worden, maar specifiek mensen die weinig tijd of geen zin hebben om iets aan fitness te doen. Tevens kunnen sporters die hun prestaties willen verbeteren fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 trainen al meer dan 10.000 mensen in Nederland volgens de fit20 methode. De fit20 formule bestaat uit een intensieve personal training van 20 minuten per week. De fit20 training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding.

Sasabone: ”Ik doe al lang aan fitness en krachttraining en ook ik was de eerste keer sceptisch over deze manier van trainen. Ik ben altijd gewend om explosief te trainen en dan is trainen in slow-motion tot aan het spierfalen, zwaar. Het effect op mijn overige trainingen merk ik heel goed maar ook nemen m’n kracht en conditie toe waardoor de dagelijkse dingen als traplopen en tillen veel gemakkelijker gaan. Ik zie leden van alle leeftijden, sportief en niet sportief, alleen of met een (vaste) duo-partner, die wekelijks trainen en fitter worden.’’

fit20 formule

Op custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van harde muziek of spiegels. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten niet transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Persoonlijke aandacht

De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.

Ondernemend

“De fit20 methode is een toegankelijke en efficiënte manier om aan je fitheid te werken. Ik was ook direct gecharmeerd over de persoonlijke begeleiding; het begeleiden van mensen vond ik in mijn vorige baan, als inrichtingsmedewerker, ook het leukste aspect. Samen een doel uitstippelen en de training geven die voor die persoon het beste is, past bij mijn karakter. Ik heb echt van mijn hobby mijn werk gemaakt.. Om onder de vlag van fit20 te beginnen geeft me als startende ondernemer veiligheid: ik weet dat het werkt en heb een heel team van ervaren collega’s om me heen. Ik kijk er erg naar uit om in Waalwijk een fit20 studio te openen”, vertelt Sasabone.

Bekijk ook