De Live Escape Room franchiseformule

Wil jij je eigen escape room beginnen en ondernemen in een spectaculaire en innovatieve branche? Waarbij je je klanten een onvergetelijke ervaring bezorgt? Dat kan! Maak kennis met de franchiseformule van Live Escape en ontdek hoe je je eigen Escape Room start. 

Wat is een Escape Room? 

Een Escape Room is een ruimte die ontworpen en gedecoreerd is in een thema vol puzzels die binnen een uur moet worden opgelost. In 2014 opende de eerste vier escape rooms in Nederland, al snel volgden er meer complexer, gedetailleerder en uitdagender escape rooms om de klant een betere ervaring te bieden. 

Escape Room beginnen

Live Escape opende haar eerste escape room in 2016 en sindsdien is de succesvolle formule hard aan het groeien. De professionele en innovatieve franchiseformule van Live Escape biedt de perfecte mix van marketing, procesautomatisering en de levensechte decoratie in hun escape rooms. De slogan en belofte van Live Escape is "A one hour experience, a lifetime memory'' om klanten binnen slechts één uur een ervaring te geven die ze nooit meer zullen vergeten. 

Uniek escape rooms in Nederland

Live Escape was de eerste escape room in Nederland die werkte met ''Dynamic Difficulty". Dit is een geautomatiseerd proces waarmee spelers voortdurend worden uitgedaagd. In realtime worden automatisch de escape rooms en puzzel aangepast op basis van de spelersgegevens waardoor ze nooit verveeld raken. 

Voordelen van franchisen bij Live Escape

Een samenwerking aangaan met Live Escape betekent een collaboratie met een jonge onderneming met hele hoge ambities. Daardoor zijn er vele voordelen verbonden met het franchisen bij Live Escape zodat samen doelstellingen en ambities kunnen worden gerealiseerd. Denk hierbij aan:    

  • Een sterk marketingplan waarbij meerdere website's geoptimaliseerd blijft voor (lokale) SEO
  • Ondersteuning tijdens de opening van Live Escape Commando's die jaren aan ervaring hebben met het concept
  • Advies over de inrichting van het pand om op een optimale verdeling tussen de verschillende spelruimtes, ontvangstruimte en controlroom te komen
  • Blijvende innovatie, waardoor processen telkens verbeteren en om voorsprong te krijgen op de concurrentie 
  • Gebiedsbescherming, ruim exclusief gebied voor je escape rooms

Wat zoeken we in een Live Escape room eigenaar? 

We zoeken jonge, flexibele ondernemers die sociaal zijn, het gastheerschap op zich willen nemen, geen moeite hebben met flexibele werktijden en gevoel hebben voor marketing. Technische achtergrond is een pre. Een speciale vooropleiding of achtergrond is echter niet noodzakelijk. 

Over Live Escape 

Live Escape is begonnen In het centrum van Rotterdam en opende haar deuren in 2016. In slechts twee maanden tijd is Live Escape de populairste en meest geboekte escape room in Rotterdam geworden. De escape rooms kenmerken zich door techniek en decoratie en zijn uitgerust met artificial intelligence, zodat elk spel voor de klant is afgestemd aan een niveau dat uitdagend is. 

Live Escape is net begonnen met franchise en is klaar om Nederland te veroveren met hun innoverende en professioneler escape rooms. Ben jij klaar om aan te sluiten als franchisenemer? "Join Live Escape, we build memories"

Escape Rooms 

In 2014 zijn de eerste escape rooms geopend in Nederland. Door de jaren heen zijn er vele ontwikkelingen geweest binnen deze industrie. De simpele kamers met sommetjes en nummersloten zijn gestopt. De kamers die overblijven en succesvol zijn, zijn de escape rooms die complexer, gedetailleerder en uitdagender zijn en daardoor een complete beleving aanbieden. Live Escape is onderscheidend door hun innoverende aanpak, automatisering en extra aandacht in de decoratie van hun kamers waardoor klanten zich direct in een andere wereld wanen. 

Missie & Visie Live Escape

De missie van Live Escape is om mensen hun dagelijkse beslommeringen te laten vergeten en hen veilig 'op avontuur' te laten gaan. De franchiseformule Live Escape probeert dat te bereiken met een visie waar mensen een onvergetelijke en life-changing ervaring beleven. 

Kernwaarden

Er staan twee kernwaarden centraal binnen Live Escape

1. Professionalisering

2. Innovatie

Trends en ontwikkelingen binnen de markt

De trend is dat steeds meer professioneel gebouwde en gedecoreerde escape rooms naar Nederland komen. Echter zijn er nog steeds escape rooms die als hobby worden gebouwd waarbij de ondernemer niet afhankelijk is van de inkomsten en daardoor het goedkoper kan aanbieden. Een andere ontwikkeling is dat steeds meer bedrijven de voordelen van thuiswerken gaan inzien, als dit doorzet worden team-uitjes belangrijker om het teamgevoel onder de werknemers te behouden en versterken.  

Live Escape breekt alle records!

Live Escape, de meest geboekte escape rooms van zowel Rotterdam als Amersfoort, haalden beiden in Week 43 een...

'We denken dat we snel marktleider kunnen worden'

Interview

Wie een beetje ‘spanning en experience’ in zijn formule zoekt, kan bij Live Escape zijn hart ophalen.

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
Informatie aanvragen
Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2021
Aantal vestigingen
2
Waarvan franchise
0
Entreegeld
€ 10.000
Franchise fee
9%
Totale investering
€ 125.000
Eigen vermogen
€ 30.000