Voordeelhelmen.nl

  Voordeelhelmen.nl is een innovatief en dynamisch bedrijf dat in 2011 is opgericht. Twee ondernemers uit de motorindustrie zagen een kans in de groeiende e-commerce omgeving en besloten een online platform te creëren voor A-merk motorkleding en accessoires. Met het besef dat een fysieke winkel de online-ervaring zou kunnen aanvullen, openden ze in 2015 hun eerste fysieke winkel. Het bedrijf bezit nu een fysieke winkel van 350 vierkante meter die het online assortiment goed weerspiegelt.

  Missie en Kernwaarden

  De visie van Voordeelhelmen.nl is om Nederland en België (Vlaanderen) te voorzien van motorkleding en accessoires, zowel via een netwerk van fysieke winkels als online. De missie van het bedrijf is om haar klanten een breed scala aan bekende merken aan te bieden tegen concurrerende prijzen, met een sterke focus op klant- en servicegerichtheid, zowel online als in de winkel. De kernwaarden van de organisatie zijn klant- en servicegerichtheid, met een informele maar professionele benadering.

  Groeistrategie

  Voordeelhelmen.nl heeft een groeistrategie die geformuleerd is in 3 termijnen:

  • Op korte termijn richt Voordeelhelmen.nl zich op het versterken en verder uitbouwen van haar onlinepositie.
  • Op middellange termijn is het plan om het aantal fysieke winkels uit te breiden.
  • Op lange termijn streeft het bedrijf naar een landelijk netwerk van winkels (mogelijk ook in België), die samen met de webshop een solide concept vormen.

  Doelgroep en Concurrentie

  Voordeelhelmen.nl richt zich op een breed publiek van motor- en scooterrijders, inclusief het groeiende aantal snorfietsers in Nederland nu een helmplicht is ingesteld. Qua concurrentie zijn Motor Clothing Centre en Chromeburner de meest vergelijkbare concepten. Het onderscheidend vermogen van Voordeelhelmen.nl is het brede merkenaanbod en de sterke online aanwezigheid, die een solide basis vormen voor verdere groei.

  Franchise als Groeistrategie

  Het bedrijf ziet franchising als een strategie om snelle groei te realiseren. De voordelen voor Voordeelhelmen.nl zijn de versnelde uitrol van een fysiek winkelnetwerk, versterkt door online en offlineactiviteiten, waardoor het merk sterker wordt. Voor franchisenemers biedt het nieuwe winkelconcepten, merkaanbod, inkoopvoordeel en verhoogde zichtbaarheid, wat extra klanten kan aantrekken en voordelig kan zijn voor hun bestaande motoractiviteiten.

  Als franchisenemer bij Voordeelhelmen.nl kun je rekenen op:

  • Een fris winkelconcept,
  • Een breed merkenaanbod,
  • Inkoopvoordelen,
  • Verhoogde zichtbaarheid,
  • Mogelijkheid om extra klanten aan te trekken.

  Assortiment en Verplichtingen van de Franchisenemer

  Het assortiment van Voordeelhelmen.nl bestaat uit:

  • Kernassortiment: Dit omvat helmen en kleding. Dit zijn de belangrijkste producten die de identiteit van het merk vertegenwoordigen.
  • Randassortiment: Deze categorie omvat bagage, sloten en accessoires. Deze producten vormen een aanvulling op het kernassortiment en verhogen de waarde van de klantbeleving.
  • Nevenassortiment: Dit kan elementen bevatten zoals motoren en werkplaatsdiensten, maar alleen als deze zijn goedgekeurd door Voordeelhelmen.nl.

  Franchisenemers hebben de verplichting om het kern- en randassortiment in te kopen bij Voordeelhelmen.nl, maar er is ruimte voor overleg en aanpassing op basis van lokale expertise.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Aantal vestigingen
  7
  Entreegeld
  €15.000
  Franchise fee
  4.5%
  Andere vergoedingen
  2%
  Totale investering
  €145.000
  Benodigd eigen vermogen
  €36.000