Rituals franchise

Het verhaal van Rituals 

Rituals is een Nederlands cosmeticabedrijf. Het assortiment bestaat onder aderen uit hygiëneproducten, zoals zeep en cremes, waarbij oriëntaalse geuren het uitgangspunt zijn. 

Het bedrijf Rituals is ontstaan in 2000, wanneer de eerste winkel werd geopend op de Kalverstraat in Amsterdam. Sindsdien is het bedrijf hard gegroeid en heeft het vestingen geëxploiteerd over de hele wereld. Denk aan steden zoals; Londen, Madrid, Antwerpen, Lissabon, Berlijn, Stockholm en New York. Op dit moment telt Rituals meer dan 625 stores, meer dan 1850 shop-in-shops en 4 Urban Spas, die je kan terugvinden in 27 landen verspreid over de hele wereld. Daarnaast maakt Rituals Cosmetics een snelle groei door in de reissector, waar desbetreffende producten worden verkocht op 152 luxe cruiseschepen en 10 verschillende luchtvaarmaatschappijen. Ook worden de Rituals collecties aangeboden in 7 grote luchthavens en verschillende toonaangevende hotelketens. 

De eerste vestiging van Rituals werd geopend in het jaar 2000 en tot op de dag van vandaag heeft Rituals meer dan 600 vestingen die opereren in 27 verschillende landen verspreidt door Europa, Asia, Midden-Oosten en Noord-Amerika; met een doelstelling om in het jaar 2021 meer dan 1100 vestingen te openen. 

De strategie en expansiedoelstellingen van Rituals zijn om winkels in eigen beheer te exploiteren en daarom biedt Rituals geen franchisekansen aan in Nederland zowel in de andere landen waar het vestigingen heeft. 

Rituals heeft daarom aangegeven op dit moment geen aanvragen in behandeling te nemen.

Kerncijfers

Franchise sinds
2000
Aantal vestigingen
625
Entreegeld
€0
Totale investering
€0
Benodigd eigen vermogen
€65.000