Pannenkoe

  Heb je altijd al verlangd naar een eigen pannenkoeken restaurant, maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? Word dan franchisenemer en sluit je aan bij het ‘merk’ Pannenkoe! Met 10 vestigingen en jarenlange ervaring bieden ze zelfstandig ondernemers graag de kans om een eigen restaurant te openen, en Pannenkoe samen tot een nog groter succes te maken. Open jij binnenkort je eigen franchisevestiging?

  Pannenkoe: waar eten en beleving samenkomen

  Pannenkoe is meer dan een pannenkoekenconcept. Ze zijn in Zuid Holland een ware beleving, tot in de puntjes in het merk uitgewerkt. Pannenkoe en vrienden hebben eigen knuffels waar je voor kan sparen, kinderen mogen grijpen uit de grijpautomaat. De mascotte is een allemans vriend die op ieder feest welkom is. Ook hebben ze voor kinderfeesten een springkussen speciaal ontworpen in de Pannenkoe stijl. Iedere vestiging word gekenmerkt door vlaggen, banieren, koeien, vlekken, gordijntjes. Ofwel; bij Pannenkoe eet je als het ware in een attractiepark!

  Waar open jij de volgende Pannenkoe vestiging?

  Na 10 vestigingen te hebben geopend in Zuid-Holland, willen ze uitbreiden door het hele land. De huidige locaties variëren in grootte van 250m2 – 750m2 binnenruimte en 100m2 – 500m2 terras. Met 6 franchisevestigingen en 4 in eigen beheer houden ze veel grip op ontwikkeling. Ze werken nauw samen met experts, waardoor ze altijd de mooiste locaties bemachtigen. Hebben jullie de perfecte locatie gevonden? Dan beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Allereerst bouwen jullie de locatie om naar de specifieke Pannenkoe inrichting. Alle vestigingen hebben hun eigen karakter, maar het Pannenkoegevoel is overal aanwezig! Daarnaast vragen jullie vergunningen aan, geven jullie interviews, plaatsen jullie de eerste bestellingen en maken jullie reclame. Ook laten ze jou en het toekomstige personeel meedraaien in verschillende vestigingen, om jullie klaar te stomen voor de opening.

  De begeleiding stopt niet op het moment dat jouw franchisevestiging haar deuren opent. Ze blijven je ondersteunen op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.

  Waarom je een Pannenkoe franchisenemer wilt worden

  • Je profiteert van maximale inkoopkortingen, door dagelijkse onderhandelingen met de leveranciers.
  • Ze helpen je om jouw marges en resultaten te optimaliseren.
  • Geen personeelstekort, door de grote poule met medewerkers.
  • Pannenkoe werkt actief aan het concept en houdt ontwikkelingen voor je in de gaten, zodat jij kunt focussen op het opbouwen van jouw eigen vestiging.
  • Het ervaren team franchisenemers staat voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
  • Zij zien het als een samenwerking en hebben nauw contact met alle vestigingen en medewerkers.
  • Pannenkoe, samen met de partners, zet de meest effectieve marketingcampagnes op om het beste uit jouw vestiging te halen.

  Wat wordt er van jou verwacht?

  De meeste succesvolle franchisenemers bezitten de volgende eigenschappen:

  • "Gas erop" mentaliteit
  • Hard werken
  • Gastvrijheid
  • Versnelling 6
  • Gevoel voor en met mensen
  • Passie voor koken/het vak

  Voor een eigen franchise is uiteraard een investering nodig. Ze hebben de kosten om een eigen restaurant te beginnen alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Een instapfee van €17.500
  • Een totale investering tussen de €75.000 en €350.000, afhankelijk van oppervlakte
  • Eigen vermogen van minimaal 30%

  Het geld wordt grotendeels geïnvesteerd in het restylen van de locatie, om het een aantrekkelijke, sfeervolle locatie te maken voor jouw toekomstige gasten. Denk aan nieuwe tafels, stoelen, aankleding in de stijl van Pannenkoe, een nieuwe keuken en nog veel meer. Je hoeft het bovengenoemde bedrag niet op je spaarrekening te hebben: je kunt dit ook inzamelen via crowdfunding of donaties. Financiering kan ook geregeld worden met een privé investeerder die achter het concept staat en het bedrijf wil zien uitbreiden.

  Ga je de samenwerking aan?

  Dan gaan jullie samen op zoek naar een geschikte locatie, om jouw Pannenkoe restaurant te openen. Daarnaast helpen ze je met opstellen van een plan voor jouw marketing en financiën. Ze geven trainingen en helpen je met het inrichten van de vestiging. Heb je al een geschikte locatie op het oog? Dan kijken jullie samen of deze locatie geschikt is voor het openen van een horecazaak.

  Met de jarenlange ervaring en 9 vestigingen weten zij als geen ander hoe ze je moeten helpen om een succesvolle franchisevestiging op te zetten. Ben jij klaar om samen het avontuur aan te gaan? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan via onderstaande knop!

  Hoe het allemaal begon...

  Pannenkoe is een relatief jonge organisatie. Het bestaat pas 12,5 jaar, wat betekend dat er snel en makkelijk geschakeld wordt. De eigenaren zijn 37 en 52 jaar. Eén van de eigenaren is zo goed als geboren in een pannenkoekenhuis. Toen hij acht was kocht zijn vader een pannenkoekenhuis waar hij na school altijd al in meewerkte. Die passie nam hij mee naar zijn eigen bedrijf. Je zal vaak horen dat hij Pannenkoe "ademt", ofwel hij is er dag en nacht mee bezig. In 2010 opende de eerste Pannenkoe in Bleiswijk. Het concept sloeg heel goed aan. Drie maanden later opende de tweede vestiging haar deuren in Krimpen aan den IJssel. In de daaropopvolgende jaren zijn er meerdere vestigingen bijgekomen, waar gasten kunnen genieten van heerlijke pannenkoeken in: Berkel en Rodenrijs, Leidschendam, Gouda, Schiedam, Ridderkerk en Lisse. De laatste vestiging opende in april 2022 in Alphen aan den Rijn. Opent jouw franchisevestiging zich in 2024?

  Waarom Pannenkoe uniek is

  Pannenkoe is een pionier in het neerzetten van een totaalbeleving voor jong en oud, die afwijkt van alle ‘standaard’ pannenkoekenrestaurants. Pannenkoe is meer dan dat. Door de persoonlijke benadering, ambachtelijke gerechten en nét dat beetje extra, geven zij een onvergetelijke beleving mee aan alle gasten. Het is niet voor niets dat Pannenkoe de afgelopen jaren is uitgegroeid naar 10 vestigingen! In 2023 hebben ze de 2e prijs lekkerste pannenkoek van Nederland weten te winnen. Daarbij hebben ze in 2024 drie prijzen gewonnen: lekkerste pannenkoek van Nederland 1e en 2e prijs, en de kinderjury prijs lekkerste pannenkoek van Nederland!

  Als franchiseondernemer heb je écht iets in te brengen en is jouw mening altijd welkom. Breng je een idee in? Dan gaat dit door de Koeienraad, bestaande uit alle franchisenemers. Krijgt jouw idee de meeste stemmen voor? Dan voeren ze dit idee door in alle Pannenkoe vestigingen. Zo heeft de franchisenemer van Pannenkoe Leidschendam ervoor gezorgd dat alle vestigingen de stokbroodjes met kruidenboter op een andere wijze, met ander brood serveren!

  Het koeienthema is in alle aspecten van het concept duidelijk terug te vinden. Van de ‘Koetoetjes’ en ‘Doekoes’ tot het eigen gezelschapsspel de “Kletskoe(k)”. Denk ook aan radio- en tv-reclame, schooltasjes, boodschappentassen en een foodtruck die franchisenemers voor een kleine prijs kunnen huren. Ook hebben ze een eigen Pannenkoe bier, wat geproduceerd wordt door De Molen in Bodegraven.

  Visie

  De visie is dat uit eten gaan een beleving is, Pannenkoe is een merk en een beleving ineen. Van een pannenkoek op je bord tot unieke paar Nike Air Pannenkoe schoenen. Van een schoolrugzakje tot kipsate met brood. Van een grijpautomaat tot een mascotte. Van pannenkoekenauto’s tot het avokoetje. Van het kalfjesmenu tot de unieke gordijnen. Je gaat naar Pannenkoe voor de beleving in het buitengebied waar ze bij kinderen 10’en willen scoren. Ze bedienen uiteraard iedereen, door vlees, vega en vegan opties te bieden voor de gasten die niet zo dol zijn op pannenkoeken. Dat is Pannenkoe: uniek in zijn soort!

  Laagdrempelig, toegankelijk, kindvriendelijk, familair.

  Missie

  • Mensen met een passie voor pannenkoeken en kinderen zich aan te laten sluiten en dit succes met elkaar uit te breiden.
  • Het merk voor zich te laten werken door enkel de koe of zijn vriendjes ergens voorbij te laten komen (brand awareness versterken).
  • De lekkerste pannenkoeken ambachtelijk blijven bereiden.
  • Met de winst van 2023 en 2024 lekkerste pannenkoek van Nederland is bewezen dat ons beslag door weinig ander te verslaan is. Een duidelijke missie is dus de lekkerste pannenkoek van Nederland neerzetten!
  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Aantal vestigingen
  10
  Waarvan franchise
  6
  Entreegeld
  €25.000
  Franchise fee
  6%
  Gemiddelde omzet

  Hangt van de locatie af en het aantal zitplaatsen: 350.000-1.300.000

  Gemiddelde aantal FTE

  15-45

  Totale investering
  €237.500
  Benodigd eigen vermogen
  €60.000