Formule
I-Kook
In 2001 constateerden de broers Jaap en Roel Oostra dat de keukenmarkt behoefte had aan vernieuwing. Ze ontwikkelden de eigentijdse en eerlijke formule I-KOOK met de missie: “Voor iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding met als resultaat een unieke, kwalitatieve en betaalbare keuken”. De eerste winkel werd in 2001 in Hattem geopend. Inmiddels zijn er 27 winkels die met succes opereren. De oorspronkelijke uitgangspunten zijn nog steeds de basis voor de nieuwste winkels: eerlijkheid, eenvoud en de beste prijs.
Het bedrijf is gebaseerd op de mensen, met een open cultuur en minimale hiërarchie. Bij I-KOOK staat logisch handelen, in het belang van de klant, centraal. Veel regels zijn hiervoor niet nodig. De keukencoaches hebben veel vrijheid voor eigen invulling en dragen veel verantwoordelijkheid om hun klanten tevreden te stellen.
Als franchisenemer bij I-KOOK maak je deel uit van een hecht team en heb je een grote invloed op het succes van het merk. Een goede match met de mensen en het merk van I-KOOK is daarom essentieel. I-KOOK hecht waarde aan zorgzaamheid, vakmanschap en eerlijkheid, en dit zoeken zij ook in hun ondernemers:
- Je hebt redelijke kennis van keukens in verschillende segmenten
- Je begrijpt het belang van goede service en kunt de klant telkens weer positief verrassen
- Je hebt leidinggevende en coachende kwaliteiten om je team optimaal te motiveren en laten presteren
- Je gelooft in een lange termijnvisie
Om ondernemer bij I-KOOK te worden is ervaring met keukens niet noodzakelijk, maar het is wel belangrijk dat je je goed voorbereidt. De organisatie biedt hierbij op maat gemaakte ondersteuning, bijvoorbeeld door coaching en een stageperiode.
Franchisenemers krijgen veel vrijheid en er wordt gezorgd dat zij hun talenten optimaal kunnen benutten. Samen met Jaap en Roel Oostra bouwen zij aan een sterk plan waarin hun kwaliteiten maximaal tot hun recht komen.
