Alexanderhoeve

  Opgericht in 1912, is de Alexanderhoeve een blijvende naam in de wereld van kaas en delicatessen. Van een eenvoudig begin met het melken van koeien tot een ambachtelijk rijpingshuis, het bedrijf heeft een interessante evolutie doorgemaakt. Vandaag de dag fungeert het als het bevoorradingscentrum voor zijn netwerk van 75 winkels in Nederland. De focus blijft ongewijzigd: 'Alleen de beste kwaliteit en smaak'. Een bezoek aan een van hun winkels biedt een samensmelting van traditie en innovatie.

  Geschiedenis en ontwikkeling

  De Alexanderhoeve, die in 1912 net buiten Woerden werd opgericht, heeft zich ontwikkeld van een traditioneel bedrijf in het melken van koeien en het maken van kaas tot een ambachtelijk rijpingshuis en kaashandel. Dit rijpingshuis dient als het centrale bevoorradingspunt voor de 75 winkels die het bedrijf inmiddels rijk is. De evolutie illustreert de bedrijfsvisie, waarin traditie en innovatie samenkomen.

  Filosofie van de formule

  Door de jaren heen heeft de Alexanderhoeve zich toegelegd op het toegankelijk maken van kaas van hoge kwaliteit voor een breed publiek. Het bedrijf houdt zich al jarenlang vast aan een consistent motto: "Alleen de beste kwaliteit en smaak." Deze filosofie is meer dan alleen woorden; het is bevestigd door de verschillende kaasprijzen die het bedrijf door de jaren heen heeft gewonnen. Voor degenen die de Alexanderhoeve-winkels bezoeken, is er een ruime keuze uit een divers assortiment. Dit biedt klanten de mogelijkheid om een brede selectie van kazen en andere fijnproeversartikelen te verkennen.

  Divers assortiment

  Het assortiment van de Alexanderhoeve is veelzijdig en omvat een reeks aan producten voor fijnproevers, met een focus op kazen, noten en wijnen. De selectie aan Hollandse kazen varieert van jonge tot zeer oude kazen en beslaat regionale specialiteiten zoals Noord-Hollandse en Friese nagelkaas. Bovendien biedt Alexanderhoeve een diversiteit aan buitenlandse kazen—van blauwader tot roodkorst en geitenkaas—die allemaal beantwoorden aan hoge kwaliteitsnormen. Daarnaast kunt u rekenen op een vers aanbod van noten, of u nu een voorkeur hebt voor cashews, macadamia's, pinda's of amandelen. Ook de wijnselectie is breed, met keuzes uit verschillende Europese regio's. Het is een plaats waar liefhebbers van kwaliteitsproducten hun hart kunnen ophalen.

  Servicebenadering

  Service wordt binnen de Alexanderhoeve-franchise hoog gewaardeerd. Volgens de formule is een vast team van gepassioneerde medewerkers en ondernemers hier verantwoordelijk voor. Dit team streeft naar een winkelervaring waarin klantvriendelijkheid en deskundig advies samengaan.
  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2013
  Aantal vestigingen
  70
  Waarvan franchise
  70
  Totale investering
  €100.000
  Benodigd eigen vermogen
  €0