Payroll blijft verrassen

De dienst payroll bestaat al meer dan een kwart eeuw. Ruim 25 jaar geleden introduceerde Tentoo het op de Nederlandse markt. Toch verras ik elke week nog ondernemers met de mogelijkheden van payroll. En het mooie is: er komen alleen maar meer mogelijkheden bij.

Wat payroll in grote lijnen inhoudt, is vaak wel bekend. Je besteedt de uitbetaling van je medewerkers uit, inclusief bijbehorende werkgeversrisico’s en administratieve rompslomp. Je blijft via payrolling zelf wél je personeel werven en aansturen. De payrollkrachten mag je maar liefst 5,5 jaar flexibel inzetten. Je hoeft dus niet binnen 2 jaar, maar pas na ruim 5 jaar te beslissen of je iemand een vaste aanstelling geeft.

Deze flexibiliteit is in de franchisewereld erg handig. Je kunt bijvoorbeeld met minimale risico’s personeel aanstellen wanneer je een nieuwe franchisevestiging opent. Daarnaast zetten veel ondernemers payroll in voor medewerkers die ze in een drukke week 30 uur nodig hebben, maar in een rustige week misschien maar 5 uur.

Maar wees eerlijk: wist je dat sommige bedrijven via payroll AOW’ers langer aan zich binden? Misschien niet, terwijl payroll de ideale manier is om ervaren werknemers langer voor je bedrijf te behouden. Zodra een werknemer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, wordt hun contract automatisch ontbonden. Via payroll kun je daarna op vrijblijvende wijze met elkaar doorgaan. De werknemer werkt zoveel of weinig uren als hij wil, jij kan nog van de ervaring profiteren.

Dit zijn slechts twee type werknemers waarvoor payroll uitermate geschikt is. Zo zijn er nog veel meer specifieke toepassingsmogelijkheden voor payroll. Denk aan de inzet van expats of zzp’ers. En - extra interessant voor franchisenemers – payroll en vakantiekrachten en stagiairs zijn ook een gouden combinatie. 

Wat er allemaal nog meer mogelijk is met payroll? Ik verras je graag!

Dico de Jong
Accountmanager
Tentoo

Tentoo
Dico de Jong Dico de Jong
Accountmanager