Financieringsarrangementen op maat: hoe werkt dat?

Er zijn verschillende manieren om de financiering van een nieuw filiaal, relocatie, een noodzakelijke verbouwing of het omzetten van een filiaal naar franchise rond te krijgen. Eén daarvan is door middel van een franchise arrangement bij een crowdfund platform. Arrangementen zijn gestandaardiseerde procedures die een crowdfunding aanvraag eenvoudiger maakt en de doorlooptijd aanzienlijk verkort. 

Een financieringsarrangement in crowdfunding is een overeenkomst tussen het financieringsplatform en een franchiseorganisatie, een filiaalbedrijf of een coöperatie ten behoeve van de financiering van haar filialen. De overeenkomst is tussen het financieringsplatform en de franchisegever waarbij er vanuit een pakket van eisen, dat met elkaar is overeengekomen, een financiering kan worden aangevraagd.

In een arrangement wordt weergegeven wat deze overeenkomst voor een franchiseorganisatie kan betekenen. Doordat de eisen bekend zijn, kunt u van tevoren al eenvoudiger een besluit nemen als het gaat over uitbreiding van een nieuwe locatie, relocatie, een noodzakelijke verbouwing of het omzetten van een filiaal naar franchise. Daarnaast zijn alle leningen aan de franchisenemers op dezelfde manier uniform gestructureerd door middel van een arrangement. Er is een vaste werkwijze van analyse voor ieder project en u weet waaraan een aanvraag moet voldoen, wat resulteert in beter financieel gestructureerde projecten met een kortere doorlooptijd. 

Hiernaast wordt er in een arrangement ook weergegeven hoe het financieringsplatform de financiering kan verzorgen voor de franchiseorganisatie c.q. in het bijzonder de (toekomstige) franchisenemers. Er wordt beschreven wat er verwacht wordt van de franchise organisatie en/of de franchisenemer met betrekking tot het inkomen, solvabiliteit en de zekerheden. 

Waarom crowdfunden met een arrangement?

Met crowdfunding wordt een financiering opgehaald bij de crowd. Een investeerder zal juist in een arrangement investeren, omdat bij een arrangement van tevoren het pakket van eisen, dat bij het project behoort, bekend is. Doordat een investeerder vooraf weet wat de eisen zijn, die overigens heel hoog zijn, is ook meteen bekend dat de zekerheid ten opzichte van het rendement heel erg hoog is. 

Monisha Ramadhin
Account manager Capital Circle

Monisha

Capital Circle is een crowdfundingplatform dat bemiddelt tussen investeerders en ondernemers in het MKB, en heeft reeds veel ervaring met de franchisesector.