Financieren van franchise 

Het leuke van financieren binnen de franchisesector is, dat je regelmatig te maken krijgt met mooie, onderscheidende en vernieuwende formules. Bestaande formules weten de weg als het gaat om financieren. Je merkt in de gesprekken dat ze naast financieren vaak ook andere voordelen zoeken, zoals snelheid. Als online platform kan je dit makkelijker bieden dan bijvoorbeeld een bank. Een arrangement is in dit soort gevallen snel geregeld.

Startende formules staan nog aan het begin van hun avontuur in de franchisewereld, maar hebben met hun concept al bewezen succesvol te zijn. Zij zoeken financiering, maar lopen vaak tegen muren op doordat het concept nog te jong is of dat er zaken nog niet helemaal zijn doorontwikkeld. 

Bijvoorbeeld de formule 30ml Coffee Roasters. Voordat de onderneming een franchiseformule was hebben wij de ondernemers Wendy en Frans al ontmoet. Door het succes van hun eigen vestigingen kregen Frans en Wendy regelmatig aanvragen om hun concept te mogen franchisen. Daar is een lang traject aan vooraf gegaan om alles grondig voor te bereiden, het concept te beschrijven en alle juridische en praktische ins en outs uit te zoeken. 

De grondige voorbereidingstijd heeft inmiddels geresulteerd in 2 eigen vestigingen, 5 franchisevestigingen en 2 nog te openen franchisevestigingen in Rotterdam Zuidplein en Amersfoort. Maar Nederland heeft meer mooie plaatsen die perfect zijn voor 30ml dus wie weet, wat er dit jaar nog meer gaat gebeuren. Inmiddels heeft Capital Circle verschillende vestigingen gefinancierd.

Het is belangrijk om de tijd te nemen en samen met financiële professionals te kijken naar de formule. Met elkaar kan je ervoor zorgen dat er een duurzaam plan komt te liggen. Dit maakt het financieren in de toekomst eenvoudiger. De doorlooptijden zullen aanzienlijk korter zijn wanneer er een goed arrangement ligt.

Wilma van Houwelingen
Capital Circle
 

Capital Circle