Van bijbaantje naar eigen onderneming: Batuhan is supertrots op zijn restaurant

Op zeventienjarige leeftijd begon Batuhan Bolat zijn bijbaantje bij het restaurant Ekmekci in Rotterdam. Gedurende zijn studie bleef hij daar werken in de keuken. Stilletjes koesterde Batuhan de droom om zijn eigen filiaal van het restaurant te openen. In juni 2023 werd die droom werkelijkheid toen hij zijn eigen franchise van het populaire restaurant opende in Stadshart Zoetermeer, nog voordat hij was afgestudeerd. "Het concept van Ekmekci spreekt me enorm aan: we zijn er voor iedereen."

Dromen najagen

Tijdens zijn bijbaan raakte Batuhan geïnspireerd door het concept van Ekmekci. Hij droomde destijds al van zijn eigen vestiging. "Ekmekci is meer dan alleen een restaurant; het is een ontmoetingsplaats en een platform voor dialoog. We verwelkomen mensen van alle achtergronden," legt hij uit. De band met de eigenaar was altijd al sterk, en toen Ekmekci steeds meer vestigingen opende, hoopte hij op een kans om toe te treden. Het restaurant heeft inmiddels veertien vestigingen, waarvan de twaalfde gevestigd is in Stadshart Zoetermeer, tegenover de Primark en de Mediamarkt. "Een fantastische locatie om een divers publiek aan te trekken."

Batuhan Bolat van Ekmekci van Stadshart Zoetermeer
(Fotocredit: Nikita Brantsen)

Ekmekci: voor elk moment, voor iedereen

Ekmekci serveert unieke gerechten in een inspirerende omgeving op levendige locaties. Het biedt mogelijkheden voor een uitgebreid ontbijt met familie, een zakelijke lunch met collega's of een gezellig diner met vrienden. Ook afhalen is mogelijk. Ekmekci is de hele dag open en heeft een uitgebreide menukaart. "Daarom is er voor iedereen wat wils," vertelt Batuhan. Er zijn tevens vegetarische, veganistische en halal opties beschikbaar, waarbij veel gerechten naar smaak kunnen worden aangepast. "Op deze manier proberen we aan ieders behoeften te voldoen en tegelijkertijd zo min mogelijk verspilling te genereren."

Ekmekci Stadshart Zoetermeer interieur boom
(Fotocredit: Nikita Brantsen)

Samenkomen onder de boom

Bezoekers van Ekmekci zullen ongetwijfeld de prachtige boom in het midden van de zaak hebben opgemerkt. Deze boom staat centraal in iedere vestiging van Ekmekci, geïnspireerd op de Midden-Oosterse tradities waar mensen vaak samenkomen onder een boom om te eten, te ontmoeten en te ontspannen. Dit gevoel van gemeenschap probeert Batuhan ook te creëren met de boom in zijn eigen restaurant. Daarnaast heeft het restaurant een balkon in de eetzaal, wat een uniek kenmerk is. "We streven ernaar om een unieke sfeer te creëren, en ik denk dat dat goed gelukt is!"

De vestiging is nu een kwartaal geopend en heeft al talloze positieve beoordelingen ontvangen. "We merken dat niet alleen voorbijgangers graag een kijkje nemen, maar ook de lokale bewoners ons weten te vinden. Daar ben ik ontzettend blij mee," vertelt Batuhan. "We verwelkomen graag mensen van verschillende culturen, etniciteiten en leeftijden. Ik wil dat Ekmekci een plek is waar mensen elkaar ontmoeten en verbinden."

Ben jij geïnteresseerd geraakt en kun je niet wachten om een prachtige franchisevestiging van Ekmekci te starten? Vraag dan nu vrijblijvend informatie aan via onderstaande knop!