Tips en tricks voor een succesvolle franchisebeurs!

Deelname aan de franchisebeurs is een uitstekende manier om je formule, producten en diensten te presenteren aan een groot publiek. Echter, is het een investering, dus je wilt er het meeste uithalen. Hier zijn enkele tips voor succesvolle beursdeelname:

  • Stel een duidelijke doelstelling: Waarom zou je investeren in een beurs, zonder duidelijke doelen? Heldere doelstellingen geeft motivatie en helpen bij het evalueren van inspanningen. Er zijn in het algemeen 5 redenen om deel te nemen aan de franchisebeurs: netwerken, relatiebeheer, kandidatenwerving, merk- of naamsbekendheid, productlancering. Bepaal je eigen doelen en maak ze meetbaar, bijvoorbeeld door een bepaald percentage bezoekers om te zetten in leads.
  • Laat je doelgroep weten dat je op de beurs staat: Wanneer je leads wilt genereren, jezelf wilt presenteren, en mensen wilt overtuigen voor je formule, product of dienst, is de eerste stap om je aanwezigheid op de franchisebeurs bekend te maken. Franchise+ voert uitgebreid campagne, dus zet hier alvast de eerste stap. Maar zorg ook zelf voor publiciteit door een persbericht 6 weken voor de beurs uit te sturen en te adverteren in een krant, vakblad of magazine. Nodig vervolgens je kandidaten en andere belangrijke relaties uit. Probeer meer te bieden dan alleen een uitnodiging - zorg voor iets waardevols om hen te overtuigen langs te komen en geef aan waarom hun aanwezigheid belangrijk is.
  • Laat zien wie je bent: Wat is de dresscode voor jullie team? Hebben jullie beurspromotiematerialen en weggevers? Het is belangrijk om je huisstijl te handhaven en rekening te houden met je doelgroep in je uitingen. Houd altijd je huisstijl in gedachten, of dat nu zakelijk of informeel is. Hoe geef je in één oogopslag weer wie je bent?
  • Maak een opvallende standontwerp: Gebruik opvallende kleuren, heldere visuele elementen en interactieve displays om de aandacht te trekken.
  • Wees gastvrij: Bied bezoekers iets aan, zoals gratis samples, demonstraties of een kopje koffie. Dit maakt een positieve indruk en nodigt uit tot interactie.
  • Netwerk: Beursdeelname is een uitstekende gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken. Zorg dat je uitnodigend en open bent.
  • Maak gebruik van technologie: Gebruik technologie om op te vallen, zoals augmented reality, virtual reality of bewegende beelden op displays.
  • Geef demonstraties: Geef demonstraties van je producten of diensten om de aandacht te trekken en bezoekers te overtuigen van de waarde die je biedt.
  • Zorg voor professionele presentaties: Zorg ervoor dat je medewerkers goed voorbereid zijn op presentaties en het beantwoorden van vragen. Dit verhoogt het niveau van professionaliteit en vertrouwen in je bedrijf.
  • Maak gebruik van sociale media tijdens de beurs: Gebruik sociale media om op te vallen tijdens de beurs. Deel foto's, updates en informatie over je formule, stand en producten of diensten om bezoekers aan te moedigen om langs te komen.

Volg deze tips en tricks om je beursdeelname tot een succes te maken en zorg dat je bedrijf opvalt tussen de andere deelnemers. Succes!

Lees meer over: