Kickboksen voor iedereen

Kickboksen mainstream maken, dat is de missie van Kickboxing Institute. De groei op basis van franchise is inmiddels ingezet. Oprichter Alex Pool zoekt nieuwe franchisenemers om deel uit te maken van zijn ambitieuze plannen. Hij heeft hen veel te bieden. 

Hij was zelf geen wedstrijdkickbokser. Voetballer is hij altijd geweest, tot op het hoogste amateurniveau. Het kickboksen ontdekte Alex Pool als een uitstekende trainingsvorm om het voetbal te ondersteunen. Alle spieren worden gebruikt en discipline en concentratie zijn vereist. Gewoon een hele goede workout. Op die manier doet hij alweer 20 jaar aan kickboksen en zo is ook het idee van Kickboxing Institute ontstaan.

Drie jaar geleden startte hij in Bussum met de eerste vestiging. Met als doel het kickboksen ‘leuk en toegankelijk te maken voor iedereen’. Voor kinderen en de gewone man en vrouw, beslist niet voor wedstrijdkickboksers. Een prettige, kleinschalige setting werd de tweede pijler onder de nieuwe sportschool. In de lijn van de ‘boutique gyms’.

Het idee sloeg aan in Bussum en hij breidde vanuit deze thuisbasis verder uit in de regio. Laren, Naarden en Weesp volgden. Ondertussen staat ook een vestiging in Baarn in de steigers en worden in Almere en Eindhoven voorbereidingen getroffen voor vestigingen. Landelijke dekking is zijn eerste doel, daarna hoopt hij de grens over te gaan. 

Hij zag de mogelijkheden van franchise toen hij merkte dat de gepassioneerde trainers in zijn vestigingen graag voor zichzelf wilden beginnen. “Daarom bieden we nu de mogelijkheid om onder onze paraplu een sportschool te openen. Kleinschalig en heel goed renderend.”

Snel de markt veroveren

Door franchise wil Alex op grotere schaal aan de naamsbekendheid van Kickboxing Institute werken. Hij wil het momentum gebruiken door snel te groeien. “We zijn nu nog de enige keten op het gebied van kickboksen voor recreanten waarbij franchise wordt aangeboden. We willen dus met dit concept snel de markt veroveren.”          
In 2019 beoogt hij nog tien vestigingen te openen. Daarvoor zoekt hij franchisenemers. Grote investeringen hoeven die niet te doen. Een Kickboxing Institute Gym heeft immers geen dure apparaten, zoals een sportschool.

De back office wordt door de formule geheel uit handen genomen en franchisenemers krijgen ook de marketing aangereikt. Ledenadministratie, lessen en roosters zijn allemaal snel te vinden in de eigen app. En als onderdeel van een groter geheel is er kruisbestuiving met andere franchisenemers en gaan er sneller deuren open, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een huurpand. Ook bij dat laatste helpt de franchisegever. “En we helpen ze op weg naar de samenwerking met scholen en bedrijven. Ze staan er niet alleen voor.” 

Door al die ontzorging kan de franchisenemer zich concentreren op het lesgeven. Alex Pool is op zoek naar ‘mensenmensen met een ondernemende geest’. Hij denkt die kandidaten te vinden onder met name personeel van sportscholen, personal trainers die willen ondernemen en kickboksliefhebbers die al lesgeven. Een lokale band met de vestigingsplaats is een pré. 

Hij is er van overtuigd dat de markt klaar is voor mainstream kickboksen. “Kickboksen heeft in Rico Verhoeven natuurlijk een goede en sympathieke ambassadeur. Het begint toegankelijk te worden. De mensen ontdekken het als een stevige training, ook in mentaal opzicht. Je leert toch weerbaar te worden. Dat geeft mensen een positief en sterk gevoel, van kleine kinderen tot grote mannen.”

Nieuwsgierig geworden of direct al zin in een avontuur als franchisenemer van Kickboxing Institute?

Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan en wij nemen contact met jou op!