Hoe presenteer je jezelf op de Franchise+ Beurs?

Op beurzen gaat het om het voeren van gesprekken en daarbij wil je indruk maken en je profileren. Het is belangrijk om snel vast te stellen of er een match is en de juiste vragen te stellen en bondig over je formule, dienst of product te praten. Let daarbij op je tone of voice en zorg voor een frisse adem. Als iemand interesse toont na een gesprek, probeer je gegevens als e-mailadres of telefoonnummer te verkrijgen. Dit moet eenvoudig, aantrekkelijk en vrijblijvend zijn. Je kunt dit ook aan een actie verbinden, door bijvoorbeeld iets leuks weg te geven voor het achterlaten van gegevens.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je gesprekken op de beurs effectief en efficiënt verlopen? Hieronder vind je een aantal tips:

  • Voorbereiding: bereid je goed voor op het gesprek door te weten wat je wilt uitdragen over jezelf en je product of dienst. Bedenk vooraf welke vragen je wilt stellen aan de bezoeker en wat je belangrijk vindt om over te praten.
  • Zorg voor een opvallende presentatie: zorg ervoor dat je presentatie opvallend is en aanspreekt. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van posters, flyers of een interactieve presentatie. Het is ook belangrijk om de juiste sfeer te creëren, zodat bezoekers zich op hun gemak voelen.
  • Luister aandachtig: luister aandachtig naar de bezoeker en reageer op zijn of haar vragen en opmerkingen. Laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat ze te zeggen hebben en probeer een persoonlijke connectie te maken.
  • Maak gebruik van technologie: maak gebruik van technologie zoals tablets of laptops om meer informatie te kunnen delen en uit te wisselen met de bezoeker. Je kunt ook gebruik maken van een digitale leadcapture oplossing, zodat je de gegevens van de bezoeker makkelijk kunt opslaan en verder verwerken.
  • Verbind je aanbod aan een actie: door middel van een actie, zoals een winactie, maak je het voor de bezoeker aantrekkelijk om zijn gegevens achter te laten. Dit kan bijvoorbeeld door een gratis proefperiode, een gratis consult of een leuk cadeau.

In het kort, beurzen zijn een uitstekende kans om jezelf en je formule, product of dienst te profileren en interessante contacten op te doen. Door goed voorbereid te zijn, aandachtig te luisteren, technologie in te zetten en een actie te verbinden aan je aanbod, zorg je voor een effectieve en efficiënte participatie op de beurs.

Lees meer over: