Franchisenemer runt Curves met schoonfamilie

Rianne en Mary Lenselink, schoondochter en schoonmoeder, openden tweeënhalf jaar geleden een Curves-vestiging in Deventer. Vooral de persoonlijke begeleiding van het concept sprak hen aan. “Leden zijn bij ons geen nummer.”

Rianne Lenselink maakte kennis met Curves toen ze zelf weer ging sporten. “Ik had net twee kleine kinderen en ik zocht iets dat ik snel even tussendoor kon doen”, vertelt ze. “Bij Curves val je af door drie keer in de week een half uurtje te sporten. Dat paste bij mij.” Ze werd enthousiast en besloot om samen met haar schoonmoeder Mary een franchisebijeenkomst te bezoeken. “We vonden het leuk dat leden bij Curves veel persoonlijke begeleiding krijgen. Ze veranderen echt hun leven”, vertelt Mary. Samen besloten ze een franchisevestiging te openen. Die samenwerking liep vrijwel direct soepel. Rianne: “We zitten op één lijn en hebben ieder onze eigen taken. Voor mij is het prettig dat ik niet altijd op de zaak hoef te zijn. Als Mary daar is, weet ik dat ik op haar kan vertrouwen. Andersom is dit ook het geval.” De samenwerking met familie bevalt zelfs zo goed dat Rianne samen met haar man John een tweede vestiging heeft geopend. Haar schoonvader Géke doet de administratie van beide vestigingen.

Motiveren

Het mooie aan het ondernemerschap is voor Mary en Rianne dat je “dingen in jezelf ontdekt waarvan je zelf niet wist dat je het in je had”. Zo vertellen ze over de manier waarop ze vrouwen soms weten te overtuigen van het concept. “Als je zelf enthousiast bent dan lukt het ook om dat over te brengen op anderen”, vertelt Mary. Daarnaast is het prettig dat je je eigen werktijden kunt bepalen waardoor je privé en zakelijk goed kan combineren. “Wel is het soms lastig om personeel scherp te houden”, vindt Rianne. “Zij hebben soms niet de gedrevenheid die je zelf hebt. Het kost energie om hen te motiveren of om nieuwe medewerkers goed te scholen. Op dit moment hebben wij gelukkig een gemotiveerd team in de club staan.”

Rianne en Mary zijn tevreden over de begeleiding vanuit het hoofdkantoor. “Voor de opening kregen we begeleiding van een pre-openspecialist die ons wekelijks belde. Tijdens de openingsweek was er zelfs een mentor die de zaak helemaal van ons over nam. Daarna laten ze je los. Je kunt dan veel informatie vinden op Curves community: een intranet speciaal voor franchisenemers. Het blijft prettig dat het hoofdkantoor alles voor je ontwikkelt, zoals nieuwe acties. Zo kun je je echt concentreren op het runnen van de zaak.”