Focussen op sales

Sinds 1 augustus 2008 is Marcel Henzen, samen met zijn compagnon René Visser, franchisenemer van de Multi-Office vestiging aan de Breestraat in Leiden. Een bijzondere locatie, want het gaat om een drukke winkelstraat. "De meerderheid van onze klanten bestaat uit particulieren", vertelt Henzen, die tevreden is over de franchisegever.

Marcel Hensen en René Visser zijn sinds vijf jaar actief op de markt voor kantoorartikelen. Aanvankelijk waren ze aangesloten bij de Office 1-formule. "Deze organisatie is echter gestopt met haar Benelux-activiteiten en we moesten op zoek naar een alternatief", aldus Marcel Henzen. "We hebben drie mogelijkheden onderzocht. De eerste was om zelfstandig onder onze eigen naam verder te gaan. Probleem was dat we dan alles zelf moesten gaan organiseren; denk aan het bouwen van een webshop en natuurlijk het ontwikkelen van een inkoopbeleid. Zo'n traject kost veel tijd en energie, terwijl we ons liever op de sales focussen. Uiteindelijk bleven er twee formules over waarbij we gekozen hebben voor aansluiting bij MULTI-OFFICE. Ik ken Hein van Kampenhout, algemeen directeur, al lang en heb contact met hem opgenomen over de plannen die er waren. MULTI-OFFICE is goed en professioneel georganiseerd en sinds 1 augustus 2008 zijn we met hen in zee gegaan." Met de winkel aan de Leidse Breestraat wordt zowel de particuliere als zakelijke markt bediend.

Verwachtingen

"Van de franchisegever verwacht ik dat deze de webshop op orde heeft, alles logistiek op rolletjes verloopt, er goede afspraken met leveranciers zijn en dat de marketing stevig is. Over al deze aspecten zijn we enthousiast en het stelt ons in staat om ons puur te richten op de verkoop. Er is overigens voldoende ruimte voor eigen inkoop op basis van centrale afspraken die met leveranciers gemaakt zijn. Wij kennen als franchisenemer de lokale markt het best en weten wat onze klanten willen", zegt Henzen. "Verder hebben we weinig administratie omdat deze grotendeels centraal plaatsvindt. Dat scheelt ook weer tijd die ik onder meer gebruik om mkb-bedrijven in ons gebied te bezoeken. De ambitie van de organisatie, waar momenteel elf franchisenemers bij zijn aangesloten, is om naar landelijke dekking te groeien en ook wij willen daar graag in mee met mogelijk op termijn een tweede vestiging."

Hein van Kampenhout, algemeen directeur Multi-Office Franchise: "De Multi-Office formule is mede uniek omdat hiermee zowel de zakelijke als de particuliere markt kan worden bediend. Ook is onze website zeer bijzonder, omdat deze lokale vestigingsinformatie laat zien en toch real-time centraal wordt aangestuurd. Wij zijn uiteraard zeer verheugd dat Marcel en René onze franchiseformule versterken met hun Multi-Office vestiging. Hiermee komen wij weer een stapje verder in onze aspiratie om de beste landelijke kantoorvakhandel van Nederland te worden. Om deze ambitie te bereiken zijn wij nu nog op zoek naar 38 enthousiaste franchisenemers."

Lees meer over:
Reinold Vugs Reinold Vugs
Redacteur
Bekijk ook