Dalyan opende in korte tijd vijf winkels: “Je moet in jezelf geloven”

In anderhalf jaar tijd opende Dalyan Güner maar liefst vijf vestigingen van Johnny’s Burger Company. Hij nam zijn eerste franchisewinkel over van zijn vader en ging daarna volgens eigen zeggen ‘als een raket’. Op zijn 18e runde hij zijn eigen pizzeria die hij na tien jaar omzette naar een pizza-franchiseformule. Je kunt dus wel zeggen dat het ondernemen in zijn bloed zit. De 35-jarige Dalyan heeft dan ook een aantal goede tips voor starters.

Wie in de regio Den Haag woont en regelmatig trek heeft in een verse hamburger, zal zeker Johnny’s Burger Company kennen. Deze hamburgerketen heeft in slechts vier jaar tijd 21 vestigingen in Nederland geopend, waarvan vijf onder leiding van franchisenemer Dalyan Güner. Hij runt twee vestigingen in Den Haag en drie vestigingen in Noordwijk, Leidschendam en Zoetermeer. Het streven van Johnny’s Burger is een aantal van 35 vestigingen aan het einde van dit jaar, maar Dalyan houdt het voorlopig bij vijf. Aan honderd medewerkers, de administratie en alles wat er verder bij komt kijken, heeft hij zijn handen vol. 

“De eigenaar van Johnny’s Burger is een goede vriend van me en hij vroeg me of ik wilde instappen en meegroeien in zijn concept”, vertelt Dalyan. ”Mijn vader had de eerste winkel van Johnny’s Burger in Noordwijk en die heb ik vorig jaar overgenomen. Daarna ging het in sneltreinvaart. Het geheim? Motivatie van binnenuit, mijn geloof in mezelf en mijn grote draagvlak. Mijn zus, mijn vriendin, mijn ouders: iedereen helpt mee. En goed personeel natuurlijk. Dat is ook van wezenlijk belang.”

Dagverse producten, duurzaam bezorgd

Dat de formule van Johnny’s Burger zo’n succes is, heeft volgens Dalyan te maken met het feit dat álles dagvers is, de hamburgers vers gemaakt worden van 99% rundvlees en 1% kruiden, dat ze ‘ouderwets’ gegrild worden op een bakplaat én heel snel bezorgd zijn. Met uitsluitend elektrische scooters en fietsen. 

“Ik houd overzicht door veel te communiceren met mijn managers en shiftleiders. Ook kan ik via een dashboard van ons kassasysteem bijhouden hoe alles verloopt. Tweemaal per week heb ik overleg met de floormanagers én ik probeer iedere dag op de werkvloer te zijn. Medewerkers stellen het op prijs als je er bent en belangstelling hebt voor wat ze doen.” 

In het kort

Naam: Dalyan Güner
Leeftijd: 35
Woonplaats: Noordwjjk 
Aantal vestigingen: 5
Aantal medewerkers: 100
Kinderen: zoon en dochter (“Zij geven mij iedere dag de motivatie om te doen wat ik doe”)
Hobby: motorrijden
Tips voor starters: “Geloof in jezelf, dat is het allerbelangrijkste. Zorg goed voor je administratie, zodat je overzicht houdt. Raak je dat kwijt, gaat het mis. En werk altijd met een glimlach.”

Lees meer over: