Franchisenemersportret: Quinten Vermeulen bij Johnny’s & O’Tacos

Ontmoet Quinten Vermeulen, een gedreven 25-jarige ondernemer uit Heerhugowaard, die op 1 mei 2022 de sprong waagde als franchisenemer van de welbekende franchiseformule Johnny’s & O’Tacos, met vestigingen in Alkmaar en Heerhugowaard.

Achtergrond en carrièreswitch:

Vóór zijn ondernemersavontuur bekleedde Quinten de functie van glaszetter gedurende drie jaar. Zijn pad naar franchiseondernemerschap begon toen een kennis hem meenam naar een Franchise Beurs in Amsterdam, waar hij in aanraking kwam met Johnny’s Burger Company. 

Johhny's Burger

Keuze voor Johnny’s Burger Company:

De keuze voor deze specifieke franchiseformule was niet lichtvaardig. Na uitvoerig onderzoek naar diverse formules, sprong Johnny’s Burger Company eruit vanwege hun meedenkende houding, praktijkgerichte training, en ruimte voor individueel ondernemerschap. Als jonge ondernemer voelde Quinten zich aangetrokken tot het ambitieuze toekomstperspectief dat de formule bood: groei, vooruitdenken, en flexibiliteit om mee te bewegen met de markt.

Ondernemerservaring en teammanagement:

Met een personeelsbestand van 33 werknemers leidt Quinten zijn team met trots. Zijn ervaring als franchisenemer is overwegend positief, gekenmerkt door drukke winkels, groeiende bestellingen, en recentelijk de succesvolle introductie van O’Tacos. Het optimaliseren van de capaciteiten van zijn team blijkt een doorlopend leerproces, waarbij Quinten streeft naar een positieve en motiverende werkomgeving.

Johhny's Burger Personeel

Ondersteuning vanuit de franchiseformule:

Quinten heeft de nodige ondersteuning ontvangen van Johnny’s Burger Company, zowel voor als na de opening van zijn vestigingen. Een intensieve en praktijkgerichte training, frequente bezoeken vanuit het hoofdkantoor, en continue begeleiding op gebieden zoals hygiëne en operationele zaken dragen bij aan het succes van de onderneming. Het hoofdkantoor denkt actief mee over winstmaximalisatie en productontwikkeling.

Bijzondere uitdagingen en teamversterking:

Een opmerkelijk keerpunt in Quinten's ondernemersreis was de brand die zijn winkel trof in september 2022. De vastberadenheid en creativiteit van het team zorgden ervoor dat ze, ondanks de tegenslag, hun klanten bleven bedienen. Deze moeilijke periode versterkte de teamgeest, wat resulteerde in een nog hechter team dat de uitdagingen overwon en nu, een jaar later, twee succesvolle winkels draaiende houdt.

Johhny's Burger Personeel

Toekomstplannen:

Op korte termijn streeft Quinten naar het vestigen van een stabiel en lokaal gewaardeerd bedrijf. Hij is vastbesloten om opleidingsmogelijkheden te bieden aan zijn jonge, ambitieuze personeel, zowel op het gebied van scholing als persoonlijke ontwikkeling. Op de lange termijn ambieert hij verdere uitbreiding binnen de franchiseformule, met het doel om meerdere winkels te openen.

Tips voor startende franchisenemers:

Quinten's advies aan beginnende franchisenemers is om het personeel serieus te nemen, een luisterend oor te zijn, en heldere afspraken te maken en deze na te komen. Hij benadrukt dat loyaliteit en duidelijkheid essentieel zijn voor een succesvolle samenwerking en het creëren van een positieve werkomgeving.

Johhny's Burger Personeel

Word Franchisenemer bij Johnny’s & O’Tacos

Denk je eraan om ondernemer te worden en spreekt de sfeer van Johnny’s & O’Tacos je aan? Overweeg dan serieus het franchisenemerschap bij Johnny’s & O’Tacos. Ontdek wat deze succesvolle franchiseformule uniek maakt, ervaar de eigenheid en laat je inspireren door Quinten Vermeulen, die nu met plezier twee vestigingen runt. Zet die eerste stap. De wereld van ondernemen ligt aan je voeten!

Lees meer over:
Bekijk ook