Werving van franchisenemers voor Anytime Fitness

Expertise vanuit Franchise+ 

Social-Media marketing
SEO
Google Ads
Werving franchisenemers
Webinar
Content creatie

Anytime Fitness franchiseformule

 

Anytime Fitness is in 2002 opgericht door drie Amerikanen: Chuck Ranyon, Dave Mortensen en Jeff Klinger.  Anytime Fitness franchise typeert zich als een sportschool die dicht bij de klant staat en het hele jaar 24 uur per dag open is. Anytime Fitness was de snelst groeiende health club franchise in 2014. Ook werden zij in 2015 uitgroepen tot nummer één op de lijst van Top Global Franchises van het Entrepreneur Magazine. Vandaag de dag telt Anytime Fitness meer dan 4.500 franchisevestigingen verspreid over 38 verschillende landen. Petro Hameleers haalde Anytime Fitness naar de Benelux in 2010. Zijn ambities waren duidelijk. Groeien. Hard groeien! Dat is hem gelukt want inmiddels zijn er125 clubs geopend in Nederland en staat tikt de teller in de Benelux bijna 140 clubs aan.   

De Vraag

De afgelopen jaren heeft Anytime Fitness een flinke groei doorgemaakt. Vanaf 2011 is Anytime Fitness actief in de Benelux en in 2019 werd de 100e club geopend. Een mooie mijlpaal voor deze populaire formule in de  zorg-, sport,- en wellnessbranche. Toch heeft Anytime Fitness aangegeven dat de groeiambities nog niet gerealiseerd zijn. Om deze groeiambitie te realiseren ontstond er een vraag vanuit Anytime Fitness, namelijk: hoe en op welke wijze Franchise+ deze groeiambitie waar kon maken.  

mockup anytime fitness franchise

De oplossing

De doelstelling en aanpak zijn helder. Anytime Fitness wil nieuwe locaties openen in Nederland en zoekt daarvoor geschikte franchisenemers. Aan ons de taak om deze nieuwe franchisenemers te vinden én te enthousiasmeren voor de Anytime Fitness franchiseformule. Bij Franchise+ zijn we gespecialiseerd in het werving- en selectieproces van franchisenemers. Ook nemen wij verantwoordelijkheid voor het bepalen van de marketingstrategie op de talloze digitale kanalen en online platformen. Hiervoor zetten we digitale campagnes uit met het doel om franchisenemers te werven voor Anytime Fitness.   

Binnen Franchise+ doorlopen we vier stappen voor de Franchise Lead Generation campagnes: 

4 stappen voor het genereren van franchise leads

Acquisitie van bezoekers

De acquisitie van bezoekers begint bij het grijpen van iemand zijn aandacht. In een wereld vol afleiding en ruis moet je binnen marketing iemand zijn aandacht verdienen. Hoe we dit doen? Content ontwikkelen, die opvalt en vervolgens plaatsten op de kanalen waar de doelgroep zich bevindt. Door de juiste doelgroep te targeten kunnen we effectievere advertenties tonen en hierdoor de aandacht vangen en vasthouden. Op deze manier kunnen we kandidaat franchisenemers informeren over het feit dat Anytime Fitness franchisenemers zoekt. We ontwikkelen content die niet geënt is op verkopen maar op het informeren, helpen en beantwoorden van simpele vragen over de Anytime Fitness franchise.  

Bezoekers omzetten in leads 

Hoe zet je je websitebezoekers om in leads? Oftewel, hoe realiseren we contactgegevens van kandidaat ondernemers die interesse hebben getoond in de Anytime Fitness franchise en klaar zijn voor een follow-up. We kunnen natuurlijk altijd vragen om een e-mailadres en telefoonnummer maar tegenwoordig worden mensen overspoeld met e-mails. Hierdoor zijn ze selectief in het afgeven van hun gegevens. Daarom zorgen we binnen Franchise+ dat we iets (gratis) geven aan de kandidaat ondernemer. Iets waarvoor zij hun contactgegevens graag afgeven. Dit doen we door content te ontwikkelen waar de kandidaatondernemer nieuwsgierig van wordt.  Vervolgens maken we deze content beschikbaar door dit te ruilen voor een paar gegevens, zoals een naam, telefoonnummer en e-mailadres.  
 
In samenwerking met Anytime Fitness werd er een franchisebrochure ontwikkeld. Via deze franchisebrochure maken kandidaatondernemer kennis met de vakkennis en kunde van Anytime Fitness. Ook wordt hierin de aanpak van de franchiseformule en de missie en visie besproken. In de franchisebrochure wordt aanvullende en exclusieve informatie gedeeld over de Anytime Fitness formule. Daarnaast krijgt de kandidaatondernemer, een goed beeld van de sfeer en beleving van Anytime Fitness. De franchisebrochure heeft als grootste pluspunt, dat het aantal telefoontjes en e-mails met vragen afneemt, terwijl het aantal (kwalitatieve) leads blijft stijgen. Een win-winsituatie.       

Leads omzetten in kandidaat-ondernemers 

Zodra er een lead is binnengekomen via de Franchise+ website, wordt deze meteen doorgestuurd naar Anytime Fitness. Wij assisteren en geven advies aan Anytime Fitness voor een succesvolle leadopvolging. Dit selectieproces is erg belangrijk in het selecteren van de juiste kandidaat. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Bellen? Email? Whats app? Is er een goed gestructureerde werkwijze om de leads op te volgen en wat zijn de vervolgstappen? Een goede kandidaat heeft veel vragen over franchising in het algemeen en ook over de specifieke franchiseformule. Het vermogen om deze vragen goed te beantwoorden, kan de ''deal'' maken of breken.  

Kandidaat-ondernemers omzetten in franchisenemers

De laatste stap is wanneer de kandidaatondernemer het franchisecontract ondertekend heeft en gaat beginnen als franchisenemer. Binnen deze fase is het belangrijk dat de potentieel franchisenemers zich comfortabel genoeg voelen om het franchisecontract te tekenen en de aankomende vijf jaar zich willen aansluiten bij Anytime Fitness franchiseformule.            

Resultaat

Om de franchisekansen van Anytime Fitness op landelijk niveau zichtbaar te maken is een cross mediale activatiecampagne ontwikkeld. Van social campagnes tot online advertising, offline uitingen tot een (fysiek)evenement  in de vorm van een serie webinars gehost door het hoordkantoor van Anytime Fitness Benelux. Kandidaatondernemers, die passen binnen het profiel van Anytime Fitness werden goed (online) gevonden wat resulteerde in een constante aanwas van nieuwe leads. In het jaar 2021, zijn er in totaal 161 leads gegenereerd. Daarnaast zijn door alle marketinginspanningen het aantal organische Google kliks met 102% gestegen, zijn het aantal vertoningen in de Google zoekmachine met 55% gestegen en is de CTR met 0.3% gestegen.  

Quote Anytime Fitness franchise

Ook groeien zoals Anytime Fitness? Je weet ons te vinden!

Wij helpen graag mee met het bepalen van de optimale inzet van communicatiemiddelen en -kanalen om toekomstige franchisenemers te vinden. Laat vrijblijvend hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.