FT-CLUB

Wil jij succesvol ondernemen als Functional Training specialist en als personal trainer genieten van een stabiel inkomen? Maak dan kennis met de vernieuwende franchiseformule in de fitnessbranche: FT-CLUB!

FT-CLUB is een high-end formule met de perfecte mix van hooggekwalificeerde Personal Training en moderne, zeer efficiënte trainingssystemen. En niet onbelangrijk: FT-CLUB staat voor sporten met een hoge FUN-factor! FT-CLUB onderscheidt zich bewust van een klassieke sportschool en richt zich uitsluitend op Functional Training.

Als je ervan droomt om onafhankelijk te worden, maar dit niet helemaal alleen aandurft, dan biedt het bewezen FT-CLUB franchiseconcept je mooie kansen op een succesvolle business. 

Voordelen van aansluiten bij FT-CLUB

Een samenwerking aangaan met FT-CLUB brengt veel voordelen met zich mee. Je profiteert van jarenlange ervaring, een full service pakket, het unieke Functional Trainingsconcept, duidelijke marktpositionering en het positieve imago van het merk FT-CLUB. Al vanaf de eerste dag dat je onderdeel bent van de community.

Daarnaast maken FT-CLUB franchisenemers de gebruik van bestaande structuren, bedrijfsprocessen en leveranciersrelaties. Bovendien krijgen zij ondersteuning bij belangrijke onderwerpen zoals locatiekeuze en financiering.

Verder heeft FT-CLUB haar franchisenemers het volgende te bieden:

 • Ondersteuning bij het opstellen van het businessplan en bij de financiële planning (investeringsplan, verkoop- en kostenplan, liquiditeitsplan).
 • Ondersteuning bij kredietonderhandelingen en subsidieaanvragen, alsmede prijsbeleid en -strategie
 • Intensieve opleiding inzake opstarten en strategie / training en beheer
 • Ondersteuning bij het zoeken naar locaties en locatie-analyse
 • Planning en ontwerp van locatie en faciliteiten en aanbeveling van uitrusting
 • Verkrijgen van leasing- en financieringsaanbiedingen
 • Gedetailleerd Systeemhandleiding
 • Reclame- en marketingconcepten online en offline
 • Supraregionale marketingactiviteiten
 • Intensieve ondersteuning op locatie door consultants en marketingspecialisten
 • Gebiedsbescherming

Jouw profiel

FT-CLUB is op zoek naar:

 • Personal trainers die graag zelfstandig een (boutique) club wil openen;
 • De fitness-club die zijn aanbod wil uitbreiden middels een club-in-club concept;
 • De ondernemer en/of investeerder buiten de fitnessbranche die met een succesvol boutique club concept een kansrijke markt wil betreden.

Een specifieke vooropleiding is geen vereiste. Zelfs loopbaanwisselaars kunnen een FT-CLUB openen. Alle nodige know-how wordt hen bijgebracht door de  interne opleidingen en bijscholingen. Succesvolle franchisenemers hebben bovendien de volgende competenties: een commerciële instelling, teamspirit en communicatieve vaardigheden.

Binnen drie maanden je eigen FT-CLUB?

FT-CLUB begeleidt je snel en effectief bij het realiseren van jouw succes-story. Pak het professioneel aan en bouw een comfortabele carrière op met Functional Training.

Sinds de oprichting in 2016 staat de FT-CLUB voor verfijnd design van een club met boutiquekarakter dat hoogwaardige Functional Training biedt. De laatste trends, high end uitstraling, ambitie en kwaliteit vormen de kern van ons aanbod. De praktijkervaring van ontwikkelaars met meer dan 30 jaar in de sport-, fitness- en gezondheidsindustrie vormt de basis voor een praktijkgerichte, professionele oplossingsgerichte filosofie.

FT-CLUB is een uitzonderlijk merk voor ondernemers die toekomstgericht willen denken en handelen. Hiervoor biedt de FT-CLUB innovatieve, functionele trainingssystemen met een high end design, in de vorm van stand-alone en club-in-club oplossingen. Onze focus ligt daarbij op de toegevoegde waarde en het gemak voor de eindklant, want wij staan voor feitelijke resultaten en niet voor het kweken van hoop. 

#CHANGINGLIVES

Deze doelgerichte oriëntatie, de constante optimalisatie en ontwikkeling van de afzonderlijke componenten staan bij de allround franchiseoplossing, die door de FT-CLUB is ontwikkeld voor functionele training, geheel voorop.

DRIE INDUSTRIETOPPERS ALS PARTNERS

De bouwstenen voor het succes van FT-CLUB bestaan uit de combinatie van de volgende partners: 

 • ACISO - Europees marktleider op het gebied van marketing- en consulting in de fitnessbranche, 
 • Perform Better en Functional Movement GmbH (hierna FTM), de experts voor functionele training als conceptpartner 
 • Adidas als nr. 1 voor sportkleding

Met het franchiseconcept als bedrijfsvorm zetten wij het idee om, het ondernemerspotentieel te combineren met de voordelen van een community. Met name in de dynamische fitnessbranche is het essentieel om activiteiten te bundelen om de voordelen van een sterke positionering te kunnen bieden. 

Bij FT-CLUB helpen we je snel en effectief soepel, lenig en sterk te worden met een optimaal uithoudingsvermogen. Je bereikt dit door Functional Training onder de beste begeleiding van DE Functional Training-specialisten. Functional Training is DE training die je lichaam weer leert te bewegen zoals het door de natuur is bedoeld. Trainen met plezier en optimaal resultaat, dat is onze beloFTe.

FT-CLUB is er voor ambitieuze (fitness) ondernemers die kiezen voor krachtige resultaten, zowel voor de sportieve klant als in rendement uit hun fitness business. FT-CLUB belooFT daarbij:

 • Een succesvolle totaal oplossing
 • Een internationaal kwaliteitsmerk
 • Een minimale startinvestering.

De kernwaarden van de externe presentatie en de begeleiding van de klanten van de FT-CLUB zijn: 

 • De laatste trends;
 • High end uitstraling;
 • Kwaliteit.

De doelstellingen op de korte, middellange en langere termijn zijn:

 • 2021: opening van 8 FT-CLUBs in Nederland
 • 2022: opening van 13 nieuwe FT-CLUBs in Nederland

Verder breidt FT-CLUB in 2021 verder in Europa uit. Naast Duitsland en Nederland, openen er FT-CLUBS in Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Momenteel is de markt voor Functional Training booming. Dit biedt enorme kansen om zelfstandig actief te worden of het aanbod van je bestaande club uit te breiden. Je profiteert van het beschermde merk FT-CLUB en de vakkennis van de Europese marketingstrategen ACISO en Perform Better - dé experts voor Functional Training.

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2020
Aantal vestigingen
1
Waarvan franchise
1
Entreegeld
€ 15.900
Jaarlijkse fee
€8400
Totale investering
€ 100.000
Eigen vermogen
€ 15.000
NFV lid
Ja