Startende New York Pizza-franchisenemer over zijn ervaringen

Op 1 februari heeft de 25-jarige Arljind Adili zijn New York Pizza-vestiging aan de Rijnstraat in Woerden geopend. Wij besloten hem te vragen naar zijn ervaringen nu hij de stap heeft gemaakt. 

Waarom heb je voor New York Pizza gekozen?

“New York Pizza maakt een exponentiële groei door en ik vind het leuk dat het een Nederlands bedrijf is. Ik heb dan ook niet eens overwogen om mij bij een andere franchiseformule aan te sluiten. Voor mij was het direct duidelijk dat New York Pizza de formule is waar ik mee aan de slag wilde gaan.”

Hoe zijn je ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

“Geweldig! Als beginnend ondernemer loop je tegen erg veel dingen aan. Het hoofdkantoor van New York Pizza staat echter altijd paraat om mij te helpen. Daarnaast heb ik mijn consultant die ik altijd kan bellen als ik ergens tegen aan loop. De 3 maanden training voor de opening hebben mij erg geholpen om mezelf goed voor te bereiden op de opening en ook mijn werkervaring bij McDonald’s is goed van pas gekomen. Letterlijk op alle gebieden krijg ik als beginnend franchisenemer ondersteuning vanuit het hoofdkantoor van New York Pizza. Van het maken van de perfecte pizza tot aan het voeren van goede marketing in mijn bezorggingsgebied. De opening van de vestiging is dan ook goed verlopen, de eerste week was qua omzet boven verwachting. Dit geldt ook voor de dagen daarna.” Bij de New York Pizza-vestiging zijn momenteel 32 personen werkzaam. 

Wat is jouw ambitie voor de komende jaren?

“Ik ga er eerst voor zorgen dat ik de vestiging in Woerden op de kaart zet en dat we dé perfecte pizza verkopen. Daarnaast heb ik best hoge doelen gesteld voor mezelf. Ik wil meerdere vestigingen hebben. Vanaf het moment van de opening van mijn vestiging in Woerden tot één jaar daarna wil ik ervoor zorgen dat ik alle zaken goed in orde heb en dat ik klaar sta voor een tweede vestiging.”

Heb je nog tips voor andere mensen die willen starten als ondernemer?

“Het doen van 1001 dingen op 1 dag als ondernemer kan soms best lastig zijn. Het is dan ook zeer belangrijk om te plannen. Op deze manier hou je goed overzicht en weet je altijd waar je aan toe bent. Goede voorbereiding is dan ook alles. En wees bereid om 7 dagen per week keihard te werken, zorg voor een goede sfeer en doe alles met plezier. Ga ervoor!!”

Wat is jouw motto?

‘’Who are the best? Those who practice what they know.’’ 

Bekijk ook