Reclaimed Jewels lanceert sieradenconcept

Reclaimed Jewels heeft in Almere een nieuw juweliersconcept geïntroduceerd. Op 8 juni opende het bedrijf de eerste winkel aan de Stationsstraat. Het assortiment van Reclaimed Jewels bestaat uit een collectie gouden en zilveren sieraden en is ongeveer 2 keer zo groot als bij de gemiddelde juwelier. 

Het zijn zowel nieuwe als gedragen sieraden en er worden zowel dames- als herencollecties gepresenteerd. Meerdere keren per seizoen wisselt de collectie, die niet op soort wordt ingedeeld, maar gepresenteerd in verschillende stijlen. Ook is het mogelijk om sieraden te laten taxeren, te verkopen en te verpanden. 

Storytelling en lifestyle

Het doorvertellen van de verhalen achter de sieraden vormt de basis van het concept. De ruimte van zo’n 100 m2 heeft modulaire wanden en open vakken waar sieraden aangeraakt kunnen worden en storytelling door middel van styling en verhalen. 

Businessplan

Na een analyse van de branche en consumententrends is een businessplan opgesteld. Reclaimed vestigt zich op in grote winkelcentra op A1 locaties. Bovendien is het nieuwe retailconcept omnichannel. Alle producten in de winkel worden ook online aangeboden. 

Goudwisselkantoor

Goudwisselkantoor is de drijvende kracht achter het juweliersconcept. Het familiebedrijf uit Klaaswaal is meer dan 25 jaar actief in edelmetaal en de verzamelbranche en heeft meer dan 70 locaties in Nederland waar gouden sieraden, munten, goud- en zilverwaren worden ingekocht, geveild, belegd en verpand. De winkel in Almere dient als testlocatie. Afhankelijk van het succes, zal Reclaimed Jewels uitbreiden naar meerdere locaties in Nederland.