Pets Place breidt uit met nieuwe vestiging in Barendrecht

Dierenwinkel Pets Place Middenbaan behoudt ruim aquariumassortiment

Pets Place opende op 10 maart de deuren van zijn nieuwste winkel op de Middenbaan in het centrum van Barendrecht. Met de overname van Aquarium- & Dierenspeciaalzaak Wesdijk vergroot de marktleider in dierenspeciaalzaken zijn positie in de regio. De komende vier jaar wordt het totaal aantal vestigingen in Nederland uitgebreid van 175 naar 230. 

Uitbreiding Pets Place 

De overname van de dierenwinkel in Barendrecht is onderdeel van de landelijke uitbreiding van Pets Place. Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail waar Pets Place onder valt, legt uit: “De komende vier jaar willen we flink gaan uitbreiden door andere winkels over te nemen, onze bestaande winkels te vergroten en nieuwe winkels te openen.” De nieuwe winkel is de tweede vestiging op het eiland IJsselmonde en de achtste in de regio Rotterdam.

500 vierkante meter voor vissen

De vaste klanten van de vorige dierenwinkel kunnen ook bij Pets Place terecht voor het ruime assortiment aquariumbenodigdheden, vertelt bedrijfsleider Wesley Broekmeulen. “De helft van de duizend vierkante meter grote winkel is gereserveerd voor vissen en waterplanten met zeker 240 vierkante meter aan aquaria. De andere helft van ons assortiment bestaat uit producten voor hond, kat, vogel en knaagdier”, aldus Broekmeulen. 
 
Daarnaast is het assortiment natuurlijke dierenvoeding uitgebreid, vertelt de bedrijfsleider. “We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun viervoeter.” Dit is volgens de dierenspeciaalzaak in lijn met de trend van de humanisering van het huisdier. Broekmeulen legt uit: “De hond of kat wordt als onderdeel van het gezin gezien. Zo horen we steeds meer van baasjes dat ze hun huisdier vegetarisch opvoeden en worden honden en katten steeds vaker op een glutenvrij dieet gezet.”

Voltallige personeel blijft

De dierenwinkel heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen als onderdeel van de landelijke uitrol van Pets Place nieuwe stijl, waarin naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten worden aangeboden. Zo kunnen mensen terecht voor advies en is er apothekersafdeling. “De winkel is nu overzichtelijker en ruimtelijker opgezet en het voltallige personeel is overgenomen”, aldus Broekmeulen. 
 
De opening van de dierenspeciaalzaak wordt op een later moment op feestelijke wijze gevierd. “Zodra het weer veilig kan, zijn we van plan alsnog een feestje te vieren met leuke festiviteiten voor baasjes en hun dier.”

Over Pets Place

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land en is van plan om in de komende vier jaar het aantal vestigingen uit te breiden naar 230. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. In 2019 steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 180 miljoen euro. De omzet van de groothandel was 45 miljoen, wat omgerekend naar consumentenomzet nog eens 100 miljoen euro opleverde. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1.200 werknemers in dienst.