OLVG Amsterdam start pilot met AH Maaltijdmuur

De Albert Heijn Maaltijdmuur staat sinds vorige week in het OLVG Ziekenhuis, locatie Oost. De Maaltijdmuur is een gekoelde verkoopautomaat waar bezoekers, medewerkers en patiënten dag en nacht verse sappen, salades en avondmaaltijden uit kunnen halen. Maaltijden kunnen naast de muur worden opgewarmd in een magnetron. Afrekenen gaat via pin of contactloos. 

“De maaltijdmuur is een extra service voor patiënten en bezoekers”, aldus Eric Holm, facilitair manager van OLVG. “In de nachtelijke uren zijn onze restaurants gesloten. We zien dat bezoekers dan vaak toch trek hebben in eten of drinken. De maaltijdmuur biedt hiervoor een mooie oplossing. Ook voor onze medewerkers kan deze service op bepaalde momenten van de dag een uitkomst zijn. Patiënten krijgen uiteraard gewoon de service aan bed die ze al gewend zijn.”

Pilot

OLVG is het eerste ziekenhuis waar de AH Maaltijdmuur een maand wordt getest. Ervaringen worden gedurende de pilot gemeten. Afhankelijk van de resultaten wordt gekeken of de maaltijdmuur een vervolg krijgt binnen het ziekenhuis.

Bekijk ook