Nieuw in franchiseland: Franchise Support Groep

Vandaag gaat het nieuwe franchiseadviesbureau, Franchise Support Groep, van start. Initiatiefnemers zijn Arie Uyttenbroek en Peta Klaassen, beide hebben veel ervaring met franchise en hebben al veel (startende) franchiseorganisaties en franchisenemers op weg geholpen. 

Mede dankzij hun ervaring als franchise-adviseur en/of franchisegever, weten zij hoe de ‘hazen’ lopen en kunnen zij zowel franchisegevers als franchisenemers begeleiden op strategisch en operationeel niveau. “We gaan uit van de ‘full circle’, er is een scala aan elementen die met elkaar zorgen voor succes, als er een element losstaat is de cirkel doorbroken en heeft dit direct gevolgen voor de organisatie”, vertelt Peta Klaassen.  

Communicatie

“In de praktijk zien wij vooral dat er goede initiatieven zijn, maar dat het helaas vaak mis gaat in de communicatie en de vertaling naar de werkvloer. Dit kan meestal, op een eenvoudige manier, voorkomen worden. Juist op het gebied van communicatie willen wij het verschil maken. De taal spreken van de klant, snel kunnen schakelen, maar vooral doen wat je belooft binnen een korte tijd”, aldus Arie Uyttenbroek. 

“Toekomstige franchisenemers worden begeleid in hun zoektocht naar de juiste franchisematch, een formule die bij hen past en waar ze succesvol in kunnen worden. Startende franchisegevers kunnen kiezen voor trajectbegeleiding zodat ze zeker weten dat ze een professionele start kunnen maken. En tot slot kunnen bestaande franchiseformules en organisaties FSG! inhuren voor een second opinion, wake up call, bemiddeling, doorlichten van de formule of andere ondersteuning”, vertelt Peta Klaassen over de dienstverlening.

Franchise Academy

Vernieuwend is de start van de Franchise Academy. “Hier word je als franchiseorganisatie, franchisegever en franchisenemer geïnspireerd door informatieve sessies die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Naast een aantal basistrainingen is het ook mogelijk om opleidingen op maat te organiseren die goed aansluiten bij de formule (ook blended leren hoort tot de mogelijkheden). Zo zijn er al succesvol diverse ‘traineeships’ ontwikkeld voor formules om bij te dragen aan de interne groei van de franchiseformule”, vertelt Arie Uyttenbroek.
In het aankomende Franchise+ vakblad leest u meer over Franchise Support Groep