KFC verkoopt alle vestigingen aan franchisenemers

De verkoop vindt in 2017 plaats aan een of twee kapitaalkrachtige franchisepartners met ervaring in de retail, laat General Manager Mark van ’t Loo weten. Voor Nederland betekent de verandering dat 20 van de 53 Kentucky Fried Chicken vestigingen worden ‘gerefranchised’. Dit zijn nu nog eigen vestigingen.

KFC boekt in Nederland een snelle groei nadat in 2012 in Amsterdam een business unit van de kiprestaurantformule werd geopend. Nu dient zich een nieuwe fase aan voor KFC Nederland. Want sinds 1 november dit jaar heeft de Amerikaanse eigenaar Yum! Brands (grootste restaurantconcern ter wereld) KFC opgesplitst in 2 beursgenoteerde bedrijven. Alle restaurants in China zijn afgestoten en gaan als licentiehouder van Yum! Brands International verder met vrijwel uitsluitend eigen vestigingen van KFC en Pizza Hut. De rest van de wereld vaart een geheel andere groeikoers, gebaseerd op franchising. Het percentage restaurants dat op franchise draait moet omhoog naar 98%. 
Lees het volledige artikel in het vakblad Franchise+, verschijningsdatum: 15 december. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?