Jumbo Leussink Aalten beste zelfstandige supermarktondernemer

Tijn en Niek Leussink van Jumbo Leussink Aalten, zijn gisteren uitgeroepen tot winnaar van de tweejaarlijks ZO²Z Award, de prijs voor de beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland. Zij mogen deze titel 2 jaar lang voeren. De prijs is een initiatief van het Vakcentrum en werd uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de Nederlandse economie en voor de lokale gemeenschap onderstrepen.

Pieter Bijlsma van Albert Heijn Bijlsma uit Gorredijk eindigde op de 2e plaats. De 3e plaats is voor Stephan van Engelen van Plus Stephan van Engelen in Waalwijk.

200 deelnemers

Aan de competitie deden zo’n 200 supermarktondernemers mee. In een eerste ronde werden 12 provinciewinnaars gekozen. Uit deze 12 provinciewinnaars zijn na bedrijfsbezoeken en gesprekken 3 finalisten bepaald. Deze finalisten werden bezocht door de finalejury bestaande uit Marc Jansen (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), Philip den Ouden (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) en Harrie ten Have (Vakcentrum).

Excellent ondernemerschap

“Excellent ondernemerschap is – naast een goede winkelformule – de belangrijkste voorwaarde voor een modern succesvol bedrijf dat het sociaaleconomisch middelpunt van het marktgebied is. Tijn en Niek Leussink tonen dat ondernemerschap”, volgens de jury. “De ondernemers hebben een sterke focus op groei. Daarbij verbreden zij de ondernemingsactiviteiten om enerzijds beter aan te sluiten op de wensen van de klanten en anderzijds de marktrisico’s te spreiden. De broers zien een duidelijk verband tussen retail en horeca-activiteiten. Daar zien zij ook de uitdagingen.”