Jubileum voor Albert Heijn Franchise

40-jaar Franchise bij Albert Heijn

Op 11 juni 1981 werd de eerste franchisevestiging van Albert Heijn geopend in Appingedam. De zoon van de toenmalige franchisenemer heeft de zaak inmiddels overgenomen en zelfs uitgebreid met nog twee winkels. Albert Heijn telt inmiddels 267 franchisewinkels. Dit is zo'n 30% van het totaal aantal Albert Heijn-vestigingen. 

Albert Heijn laat weten trots en dankbaar te zijn voor de samenwerking met hun ondernemers. Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: "Ik geloof in een actieve wisselwerking tussen lokaal ondernemerschap en een sterke landelijke formule. Met de ondernemers, die vaak al generaties lang bij ons zijn, richten we ons op samen groeien door elkaar continu te versterken. Dat heeft ons de afgelopen veertig jaar veel gebracht. Ik verheug me dan ook op de volgende veertig jaar."
 
Daniel Luitjens, Voorzitter Vereniging Albert Heijn Franchise (VAHFR): "Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie en run al meer dan twintig jaar verschillende franchiseformules waaronder de Albert Heijn-winkel in Axel. Een groot woord van dank - en natuurlijk felicitaties - aan iedereen die de afgelopen veertig jaar heeft bijgedragen aan Albert Heijn Franchise."

Ondernemer van het eerste uur

Abel Banus: "Veertig jaar geleden belde ik het hoofdkantoor van Albert Heijn om te vragen of ik het AH-logo op de gevel mocht zetten. Ze hadden toen nog geen franchisewinkels maar ik wist wel dat ze erover nadachten. Ik kijk terug op een fantastische periode en ben trots op mijn zoon Erik die het familiebedrijf sinds twintig jaar voortzet." 

Taart met koffie

Albert Heijn viert het jubileum met taart voor alle ondernemers en collega's in de winkels in Nederland. Het jubileum wordt volgend jaar uitgebreider gevierd, net als de tweede mijlpaal dat jaar: het 135-jarig bestaan van Albert Heijn.